{/exp:channel:entries}
Laboral

Crida a la solidaritat internacional del moviment sindical palestí

25 / 05 / 2021 | Intersindical

Els sindicats palestins fan una crida a les organitzacions sindicals internacionals per a una acció immediata i urgent

Intersindical dóna suport la declaració del moviment sindical palestí

Crida a la mobilització

Els sindicats palestins i les organitzacions de treballadores de tota la Palestina històrica fem una crida als nostres germans i germanes del moviment sindical mundial perquè adoptin mesures immediates en solidaritat amb la lluita palestina per la llibertat i la justícia.

Mentre que bandes de colons i forces d’ocupació israelianes continuen amb una campanya de violència i neteja ètnica contra el poble palestí a Gaza, Sheikh Jarrah, Lydd i Haifa, les treballadores palestines s’emporten la pitjor part d’aquesta violència i ens trobem a l’avantguarda de la lluita pel nostre alliberament.

Aquesta setmana, activistes i sindicats palestins han dut a terme una vaga general a tota la Palestina històrica. Es tracta de la primera vaga de la història recent que agrupa les palestines independentment del lloc en el qual ens trobem.

No obstant això, per aconseguir el nostre alliberament, ens cal la solidaritat de les nostres companyes i amigues del moviment sindical internacional. Mentre Israel intensifica els seus atacs i la seva brutalitat, nosaltres necessitem aquesta solidaritat més que mai, i la necessitem urgentment per impedir que la maquinària de guerra d’Israel perpetre més massacres.

Fem una crida perquè us uniu a nosaltres, perquè us manifesteu, perquè passeu a l’acció. Com a sindicats estem orgulloses d’una tradició de lluita contra l’opressió a nivell internacional. Podem fer que s’acabe el suport als règims racistes. El moviment sindical mundial sempre ha tingut un paper clau i esperançador pel seu valent compromís amb els drets humans i l’adopció de sancions dutes a terme per les treballadores, concretes i innovadores, contra els règims opressors. Cal destacar el boicot sindical a la Sudàfrica de l’apartheid com un brillant exemple d’aquesta tradició de solidaritat efectiva.

En nom de l’internacionalisme i la solidaritat, fem una crida als sindicats perquè:

- Emeten declaracions públiques i explícites de solidaritat amb el poble palestí i expressen el seu suport a la campanya de Boicot, Desinversió i Sancions contra Israel perquè aquest complesca amb les seves obligacions segons el dret internacional.

- Participen en les futures vagues generals convocades per les organitzacions populars i els sindicats palestins, celebrant protestes i vigílies en aquestes dates.

- Contribuesquen a les caixes de resistència per donar suport a les palestines detingudes per Israel, i es comprometen a contribuir amb fons per donar suport a futures vagues.

- Adopten mesures immediates i concretes per garantir que els propis sindicats no siguen còmplices de donar suport i mantenir l’opressió israeliana, per exemple, desinvertint de fons de pensions de les
empreses còmplices de l’ocupació israeliana, animant les treballadores a negar-se a manipular productes israelians i / o donant suport als membres que es neguen a construir armes israelianes.

Unió General de Dones Palestines
Federació d’Associacions Professionals, incloses:
Associació Dental Palestina
Associació d’Advocats de Palestina
Associació de Metges de Palestina
Sindicat Palestí de Farmacèutics
Associació d’Enginyers Agrònoms
Unió General de Treballadors dels serveis de salut
Unió General de Treballadors de la Indústria Agrícola i Alimentària
Unió General de Treballadors de Serveis i Empreses Privades
Unió General de Treballadors de la Construcció
Unió General de Treballadors de Tèxtil i Confecció
Sindicat de Treballadors d’Organitzacions Populars i Civils
Associació de Veterinaris
Nova Federació Palestina de Sindicats
Federació General de Sindicats Independents




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.