Drets

Alter Summit debat la situació d’Europa després de la declaració de la pandèmia

Foto d'arxiu d'una reunió d'Alter Summit anterior a la pandèmia
Foto d'arxiu d'una reunió d'Alter Summit anterior a la pandèmia
18 / 09 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana forma part d'Alter Summit

Aquest matí ha tingut lloc una reunió d’Alter Summit, la primera després de l’assemblea de febrer passat. En aquesta reunió de coordinació, organitzacions de França, Bèlgica, Alemanya i l’Estat Espanyol hem abordat, entre d’altres, la situació actual després de la declaració de la pandèmia tant a nivell estatal com a nivell europeu. S’ha fet una anàlisi inicial de les mesures que s’han pres per part dels governs i de la Unió Europea per fer front a la crisi econòmica i social que estem ja començant a patir, tot posant de manifest que els diners promesos per la UE en els plans de recuperació no han aplegat de manera generalitzada a les persones. Les situacions de cada estat, i dels territoris de cada estat, és diferent i depén en gran mesura del color polític del govern, ja que aquells que són neoliberals estan obstaculitzant la implementació de veritables plans de recuperació, ja que són reticents a invertir en serveis públics i garanties socials per la ciutadania.

També s’ha debatut sobre la situació de les treballadores i treballadors europeus, que han vist que les seues condicions laborals i retributives han quedat tocades, en alguns casos de manera molt greu, amb una creixent parcialitat i desregulació en tota la UE. La precarització està sent, per desgràcia, la dinàmica més generalitzada en el mercat laboral. Bona prova d’açò és la situació de les persones que treballen per les plataformes de repartiment de productes a domicili, conegudes com a riders. En aquest sentit, s’ha apuntat també que el Consell d’Europa està preparant un estatut del treball dels riders, una norma intermèdia entre les directives actuals sobre el treball assalariat i sobre el treball autònom. Alter Summit ha manifestat la seua greu preocupació sobre aquest text (que no és públic), ja que seria com un conveni “intermedi” que no garantiria tots els drets laborals que tenen les persones reconegudes com assalariades. Així, hem acordat continuar treballant amb els col·lectius de riders europeus per poder coordinar accions per aconseguir el ple reconeixement com a treballadores i treballadors per compte aliè, com estan sentenciant els tribunals a l’Estat Espanyol. La propera Assemblea General serà en novembre.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.