Laboral

Crida de suport als miners polonesos

16 / 02 / 2015 | Intersindical

No a l’acomiadament dels miners polonesos!
No utilitzen les institucions de l’estat contra els que protesten!

El 12 de febrer, el tribunal va decidir que la vaga de milers de miners del carbó en la Companyia Jastrzebie (Jastrzebska Spolka Weglowa, JSW), al sud de Polònia, és il·legal. El mateix dia, la ciutat va ser travessada per una manifestació de les dones i els fills dels miners, en suport als seus familiars en la lluita.

Les autoritats no s’aturen davant de res per trencar la vaga que dura ja 16 dies. Les forces especials de la policia, enviades contra els miners, van tractar d’aixafar la protesta amb una brutalitat indescriptible, utilitzant sense cap pretext rifles antimotí de37 mm amb bales de goma, canons d’aigua i gasos lacrimògens. Més de 20 miners van resultar ferits, alguns de gravetat.

Alhora, els fiscals han obert procediments contra els organitzadors de la protesta, amenaçant-los amb conseqüències econòmiques vinculades a les pèrdues de l’empresa afectada per la vaga. Entre els processats hi ha el sindicalista Krzysztof Labadz, un dels líders de la vaga de la mina “Budryk”, que va durar 46 dies allà set anys.

Els miners en vaga exigeixen la destitució del director executiu de la companyia, Jaroslaw Zagorski, la gestió ha portat a la companyia a la vora de la fallida. El govern, tot i ser propietari de més de la meitat de les accions de l’empresa, no cedirà. Els miners i les seves famílies també estan molt decidits: ells defensen els seus llocs de treball, però també el dret a protestar de tots els treballadors polonesos.

Fem una crida als sindicats i organitzacions socials de tot Europa per donar suport la nostra lluita i per enviar-cartes de suport. Només la solidaritat internacional, com en el cas de Grècia, pot fer retrocedir els dictats del govern neoliberal. Només junts podem fer front a l’ofensiva antisocial a Europa.

Cal enviar escrits de suport a:




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.