{/exp:channel:entries}
Laboral

Intersindical participa Conferència Sindical Internacional de solidaritat amb Palestina

03 / 01 / 2013 | Intersindical

Una representació de la Confederació Intersindical ha participat en la Conferència Sindical Internacional de Solidaritat amb els treballadors i treballadores i el poble palestí que ha tingut lloc, els dies 14 i 15 de desembre, a Lisboa (Portugal). En aquesta també han participat nombroses organitzacions sindicals i socials d’arreu del món.

La Conferència Sindical Interancional de solidaritat amb Palestina va aprovar la declaració que s’adjunta.

DECLARACIÓ

1. Els treballadors i les treballadores i el poble palestí ha viscut durant més de 60 anys sota l’ocupació i l’agressió de l’Estat d’Israel, la política sionista desenvolupa brutals pallisses, xantatges, blocs i els crims contra el poble palestí en els territoris palestins ocupats.

Malgrat nombroses resolucions de l’ONU i denúncies, protestes i condemnes de l’opinió pública internacional, les autoritats persisteixen en el bloqueig de Tel Aviv i l’ocupació dels territoris palestins, així com l’ocupació dels Alts del Golan a Síria i la confrontació permanent amb el Líban .
La recent brutal ofensiva armada israeliana contra Gaza va ser una massacre de civils indefensos, que res pot justificar.

Israel només ha estat capaç d’actuar d’aquesta manera, en completa violació de les normes del dret internacional, gràcies al suport econòmic, diplomàtic i militar concedida pels Estats Units, diversos països europeus i de l’OTAN.

Aquesta prolongada ocupació i agressió constitueix un veritable intent de neteja ètnica del poble palestí. A Palestina màrtir el bloqueig continua, l’amenaça latent, el lent extermini d’un poble heroic - ni terra, ni treball, ni casa, ni pa. A les persones que no cessa, no defalleix, del seu dret inalienable a establir un Estat Lliure, independent i sobirà

2. L’activitat econòmica s’ha vist profundament afectada per tota Palestina. La situació de la mà d’obra i l’ocupació a la Ribera Occidental i Gaza és realment preocupant, com ho demostren els successius informes de l’Organització Internacional del Treball (OIT). La construcció del mur i dels assentaments i l’augment de totes les restriccions als moviments brutals dels ciutadans palestins a través dels punts de control, afecten en primer lloc als seus empleats i empleades.

Abans dels Acords d’Oslo, uns 215.000 palestins treballaven a Israel o en els assentaments i ara aquest nombre no sigui superior a 38 000.

Fins i tot els treballadors i treballadores que reben un permís per fer negocis a Israel o en els assentaments dels territoris palestins ocupats, ho fan privat de qualsevol dret sindical o laboral, sent víctimes de discriminació massiva, en comparació amb les treballadores i els treballadors israelians.

No tenen protecció legal, seguretat en el treball i el joc funciona més perillós.

D’altra banda, la separació geogràfica entre Cisjordània i Gaza es converteix en la recerca de feina encara més difícil, ja siga dins dels territoris palestins, ja siga a Israel. L’Organització Internacional del Treball assenyala que a Gaza, hi ha més atur del 50% i més del 27% a la Ribera Occidental.
A Cisjordània hi ha algun treball que està essencialment garantit pels serveis públics gestionats per l’Autoritat Nacional Palestina, a més d’alguns tallers de treball petits, serveis, restaurants, l’agricultura familiar i poc més.

Les treballadores i els treballadors palestins s’enfronten a un altre problema, a més de les condicions imposades per l’ocupació i la situació econòmica. Les treballadores i els treballadors han suportant sis lleis laborals diferents que encara coexisteixen a la Ribera Occidental i Gaza: el mandat britànic, l’israelià, el palestí, l’otomà jordà, egipci, i la llei dels assentaments.

Com a conseqüència de totes aquestes situacions, i no obstant això, segons l’OIT, més del 70% de la població viu per sota del llindar de pobresa ($ 1 per dia) i el 75% pateix d’inseguretat alimentària.

3. Donada la difícil situació de les treballadores i els treballadors i el poble palestí, els sindicats participants en aquest Conferència Sindical Internacional de Lisboa consideren accions urgents i prioritàries per millorar la solidaritat amb el poble palestí i, en particular, al seu moviment sindical a través d’iniciatives concretes la solidaritat, com les visites i missions als territoris palestins, el suport a l’organització del moviment obrer, particularment en àrees de vital importància per a la millora de les competències i qualificacions professionals i treballadores i treballadors sindicalitzats, la recerca d’iniciatives per denunciar l’ocupació israeliana i de la solidaritat amb els justos anhels de llibertat i independència del poble palestí.

4. Reafirmem el nostre compromís d’aprofundir l’amistat, la cooperació i solidaritat amb el moviment sindical palestí, i en particular amb el GUPW al voltant de la resistència i la lluita dels treballadors i del poble palestí.

- No compartim falsetat, les mentides, les omissions, el biaix, la desinformació;
- Tenim memòria, perquè interpretem les veritables motivacions i objectius de l’ocupació i el bloqueig contra el poble palestí;
- No es pot tolerar la impunitat israeliana repetida i la complicitat dels governs nacionals, la Unió Europea i els organismes internacionals.
- S’ha d’aturar el bloqueig i l’ocupació, cal desmantellar els assentaments i el mur de separació, que són il · legals i restringir la circulació dels palestins així com alliberar tots els presos polítics palestins, promoure el retorn de tots els palestins exiliats i refugiats, i tenir ple reconeixement pel Nacions Unides, l’Estat palestí independent, amb Jerusalem Est com a capital
- Cal exigir l’aplicació immediata de solucions reals d’una pau duradora a Palestina i l’Orient Mitjà, posant fi a la interferència ocupació, l’agressió imperialista i a la regió;
- Creiem en la solidaritat activa i la lluita com a impulsors del canvi per a un futur millor i la pau a Palestina, Orient Mitjà i arreu del món;
- Apostem per boicotejar els productes israelians, en particular els productes originaris dels assentaments;
- Exigim que Israel lliure els impostos retinguts dels ingressos palestins rebuts. Els impostos retinguts dels ingressos palestins són essencials per al pagament de salaris de les treballadores i treballadors i proporciona serveis a la població palestina, que Israel no té dret a retenir.

La recent votació a l’Assemblea General de l’ONU que va portar a l’acceptació de Palestina com a Estat no membre va ser una gran victòria per a la lluita tenaç i prolongada de la gent de Palestina i màrtir heroic pels seus drets nacionals, la llibertat i la pau, en contra de la continuació de l’ocupació i l’agressió Israel.

Aquesta decisió farà redoblar els esforços per augmentar la solidaritat amb les treballadores i els treballadors palestins i la lluita de la població, que tard o d’hora donarà lloc al reconeixement de Palestina com a estat unes Nacions Unides membre de ple dret, independent, lliure sobirà i en pau .

Aquesta lluita heroica és una font fonamental i permanent d’inspiració per a tots els pobles del món que lluiten contra l’agressió, la ingerència i la guerra i la defensa de la pau, la cooperació i l’amistat entre els pobles i la justícia social.

Lisboa, 15 desembre 2012




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.