{/exp:channel:entries}
Laboral

Intersindical participa en el 7é Congrés de la UGTSARIO

Intersindical participa en el 7é Congrés de la UGTSARIO i en la 16a Conferència Sindical Internacional de Solidaritat amb les Treballadores i Treballadors i el poble Sahrauí.

23 / 10 / 2012 | Intersindical

Diumenge 21 d’octubre, es van iniciar els treballs del 7è Congrés de la Unió General de Treballadors Sahrauís que se celebrarà en els Campaments de Refugiats de Tinduf. Al Congrés han participat delegacions convidades provinents d’Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, així com activistes i defensors dels drets humans provinents dels Territoris Ocupats del Sàhara Occidental. En el marc dels treballs del Congrés es realitzarà la 6 ª Conferència Sindical Internacional de Solidaritat amb els treballadors, les treballadores i el poble sahrauí, amb la participació de sindicats dels diferents continents.

La Confederació Intersindical participarà en aquests actes per reafirmar la nostra solidaritat amb el Poble Sahrauí en general i amb els treballadors i les treballadores en particular en aquests moments difícils, en què la crisi internacional generada pels especuladors financers i el gran capital ha servit d’excusa perquè els governs ataquin els èxits socials, fent recaure la crisi sobre els qui no l’hem provocat i retallant drets aconseguits després de molts anys de lluita.

Amb aquesta crisi del capitalisme la solidaritat també es ressent. Especialment greu és l’actuació del govern espanyol, culpabilitzant l’emigració i fomentant el xovinisme i l’individualisme, alhora que retalla les ajudes a la cooperació i al desenvolupament. No només ha retallat dràsticament aquestes ajudes, sinó que en el cas concret del Sàhara Occidental, ha continuat amb la política dels governs anteriors favorables al regne alauita en aquest conflicte, arribant a declarar al Marroc soci prioritari en la recent cimera hispano-marroquina.

Amb la nostra presència volem mostrar també el nostre rebuig a l’ordre del Govern espanyol de repatriació dels cooperants el mes de juliol, sota l’amenaça-mai demostrada-de “risc imminent de segrest”. Tot això són intents d’afeblir la solidaritat internacional i de transmetre una imatge falsa i distorsionada dels esforços del Govern Sahrauí per garantir la seguretat en els Campaments i per combatre el terrorisme internacional.

Des de la Confederació Intersindical seguirem treballant pel compliment de la legislació internacional, de les resolucions de l’ONU i del Consell de Seguretat de Nacions Unides que confirmen, una i altra vegada, el dret del poble sahrauí a la seva autodeterminació mitjançant referèndum. L’Estat espanyol, potència administradora del territori no autònom del Sàhara Occidental, hauria d’assumir d’una vegada la seva responsabilitat política i històrica i no seguir abandonant al Poble Sahrauí, convertit en l’última colònia d’Àfrica en ple segle XXI.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.