{/exp:channel:entries}
Laboral

Intersindical Valenciana condemna el recent atac contra els drets de la classe treballadora grega

30 / 01 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha condemnat l’ús del Govern grec dels poders especials en temps de guerra per acabar amb una vaga d’una setmana per part dels treballadors del transport de metro a la capital Atenes.

El 25 de gener, la policia antiavalots va obligar els treballadors i treballadores a tornar a la feina sota pena d’arrest. Aquesta és l’última d’una sèrie de mesures preses pel Govern que soscaven greument els drets fonamentals dels treballadors i les treballadores en flagrant violació dels convenis internacionals dels que Grècia és part.

El novembre de 2012, l’Organització Internacional del Treball (OIT) va fer un enèrgic crida sobre les mesures que el Govern grec ja havia pres a insistència del Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea i el Banc Central Europeu, les quals ja gairebé han eliminat els mecanismes de negociació col · lectiva que havia pres generacions a conquistar.

Des de la Intersindical Valenciana es critica, contundentment, les polítiques errònies i il · legals de la Troica que estan creant danys socials i econòmics a llarg termini per a tota una generació. Forçar a les persones a treballar sota l’amenaça d’arrest només produirà més patiment i inestabilitat.

La vaga dels treballadors del metro no és només una reacció a les retallades salarials que se’ls imposen. Es deguda al cas omís que fa el Govern dels convenis col · lectius existents i l’amenaça d’implantar un nou règim salarial uniforme per al sector públic imposat per la Troica.



Comentaris
Ximo Jordán
30 / 01 / 2013 - 23:35

Rabia y verguenza, no acepto esa “Europa” capaz de imponer la Ley Marcial (consejo de guerra) contra el pueblo griego, por defender sus derechos sociales.
Es un aviso, hoy en Grecia, y mañana…  “Encendeos
en santo coraje/cuando se oiga el redoble marcial. Antes en algunos países hispanoamericano hoy en un país europeo. Gracias Intersindical Valenciana vuestra presencia con los trabajadores griegos, honra a los Valencianos



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.