Drets

Intersindical Valenciana critica la decisió del govern espanyol de plegar-se als interessos del Regne del Marroc sobre el Sàhara Occidental

19 / 03 / 2022 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que els comunicats emesos pel Marroc i el govern espanyol van en contra de la legalitat internacional, les declaracions de nombrosos organismes internacionals – Nacions Unides, Unió Africana, Unió Europea, Cort Internacional de Justícia…- que no reconeixen la sobirania de l’ocupant marroquí sobre el Sàhara Occidental, la responsabilitat històrica i legal que manté l’estat espanyol com a potència que ha de garantir el procés de descolonització i la voluntat majoritària dels pobles de l’estat que donen suport al lliure exercici del dret a l’autodeterminació i la independència del poble sahrauí.

Per tot això, Intersindical Valenciana fa una crida al govern espanyol, als partits polítics que el componen i donen suport, perquè rectifique immediatament i complesca les seves responsabilitats amb la població sahrauí perquè puga exercir el lliure dret a l’autodeterminació en compliment de la legalitat internacional.

Intersindical Valenciana crida al president Ximo Puig, el Consell de la Generalitat, els partits polítics i les institucions valencianes, a expressar-se públicament contra la nova posició del govern espanyol contrària al poble sahrauí i la legalitat internacional.

A més, Intersindical Valenciana fa una crida al conjunt del moviment sindical, organitzacions de solidaritat internacionalista i a la ciutadania valenciana perquè s’expressi públicament contra la decisió presa pel president Pedro Sánchez.

Finalment, Intersindical Valenciana expressa el seu total i incondicional suport al Front Polisario, únic i legítim representant del poble sahrauí, i a totes les organitzacions sahrauís que lluiten contra la repressió i ocupació del seu territori per part del Marroc i reconeix plenament la República Àrab Sahrauí Democràtica.
El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.