{/exp:channel:entries}
Laboral

Intersindical Valenciana dóna suport vaga sector públic francés

13 / 05 / 2014 | Intersindical

Intersindical Valenciana dóna suport a la vaga convocada per la totalitat dels sindicats contra les polítiques d’austeritat del govern de França. Adjuntem l’escrit que la nostra confederació ha enviat al sindicat SNES.

Companyes i companys de SNES des de la nostra organització volem manifestar el nostre suport i solidaritat amb la vaga del sector públic davant la política del govern francès de congelar i retallar salaris, pensions, cotitzacions socials .. que són l’expressió de polítiques d’inspiració neoliberal que en el cas de l’Estat espanyol han provocat des del maig del 2010 - amb un govern socialista - retallades de salaris públics, pensions i altres mesures d’ajust com una contrareforma laboral que l’actual govern del PP - de la dreta - ha accentuat i aprofundit des del 2012 provocant més desigualtat, més pobresa, un 4 alumnes ( 25% ) és pobre.

Els governs de la dreta a Espanya han disminuït les beques de menjador i ajudes socials, es rescaten bancs però no les persones mentre augmenten els desnonaments instats pels bancs, ... en aquests últims anys hem realitzat conjuntament amb CCOO i UGT - vagues en el sector públic juny del 2010 i setembre de 2010 vaga general per la Reforma Laboral amb un govern socialista - i dues vagues generals en 2012 per l’enduriment de la contrareforma laboral: acomiadaments amb 22 dies d’indemnització - que es redueixen a 8 dies en empreses amb pèrdues -, aplicació d’aquestes mesures en el sector públic -els laborals que regeixen per convenis -, augment del poder empresarial i deteriorament de la capacitat negociadora de els sindicats… Tot açò acompanyat per un atac sistemàtic als empleats del sector públics- noves retallades salarials, socials, acomiadaments de laborals i funcionaris interins, polítiques de privatització dels serveis públics ..

A l’Ensenyament públic s’han reduït les plantilles en més d’un 6 %, s’ha augmentat la jornada lectiva del professorat, s’han incrementat les ràtios i el Govern de la dreta ha enviat a Brussel · les mesures d’ajust per al bienni 2015-2016 que en matèria educativa significa reduir en 10.000 milions d’Euros la inversió en Educació- un 1% menys del PIB- mentre la majoria absoluta del PP ha aprovat una nova Llei d’Educació - LOMCE -desembre del 2013 - privatitzadora, mercantilitzadora i segregadora d’inspiració neoliberal. Hem patit i seguim patint les conseqüències de les polítiques d’austeritat que governs socialconservadores imposen a la majoria social al servei dels interessos del gran capital. Reiterem el nostre rebuig a aquestes polítiques que provoquen més atur, desigualtat, empobriment i van desmantellant l’Estat del Benestar transformant drets ciutadans en mercaderies.

La vostra lluita és la nostra lluita. Per una Europa social i democràtica no a les polítiques austericides. La unitat d’acció és la nostra força i la solidaritat internacional imprescindible davant el dictat del capital financer als nostres governs que cada vegada són ” seus” governs.

Una salutació fraternal i solidari companyes i companys de SNES i del conjunt del sindicalisme que el 15 de maig fareu vaga i us manifestareu contra aquestes nefastes polítiques.

http://fsu.fr/15-mai-dans-la-Fonction-publique.html




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.