{/exp:channel:entries}
Drets

Intersindical Valenciana expressa la més enèrgica condemna per l’agressió turca a la regió kurda de Rojava

12 / 10 / 2019 | Intersindical

Per al Sindicat la invasió violenta de l’exèrcit turc dels territoris kurds de la regió de Rojava, situats al nord de l’Iraq, constitueix una vulneració del dret internacional en violar els principis de no intervenció i la prohibició de l’ús de la força armada en territoris d’un tercer Estat; però més enllà d’això, la condemna es fonamenta en allò que considerem com un acte més del genocidi sistemàtic que l’Estat turc està portant a terme contra el poble kurd a un costat i l’altre de la frontera.

L’agressió violenta i indiscriminada contra la població civil suposa i suposarà la mort i el sofriment de milers de persones innocents, tant per les accions bèl·liques com per la crisi humanitària que desencadenarà l’ofensiva militar turca il·legal i il·legítima. És per això que exigim de les Organitzacions internacionals, universals i regionals, una condemna inequívoca a l’Estat turc per la seua actuació i que es prenguen les mesures adients per aturar de forma immediata els bombardejos aeris i terrestres contra la població i garantir la seguretat de les persones, així com els drets col·lectius del poble kurd.

Considerem que el poble kurd, com a nació sense estat, està en el seu dret de lluitar políticament pel seu reconeixement com a subjecte de dret internacional i que, en tot cas, seria legítima la defensa armada contra les agressions d’altres estats, d’un més que dubtós valor democràtic, si, com és el cas, està vetada qualsevol solució política i pacífica de les seues reivindicacions sobiranes. Raó per la qual trobem injustificada l’actuació militar de l’Estat turc; quan, si més no, és el primer responsable de la crisi política amb la nació kurda en els seus territoris i ara, també, a l’àmbit internacional.

Per totes aquestes raons, des de la Intersindical Valenciana, fem arribar la nostra fraternal solidaritat amb la comunitat kurda de Rojava en aquest moments de dolor i injustícia i amb el poble kurd en el seu conjunt; condemnen l’actuació unilateral de l’Estat turc i exigim una resposta internacional de desqualificació contundent, front a una agressió violenta injustificada; així com la intervenció internacional en el conflicte per aturar els atacs i prestar l’ajuda necessària per tal de pal·liar la crisi humanitària desencadenada per la intervenció militar turca.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.