Drets

Intersindical Valenciana formalitza la seua incorporació a ETUN

Després de diversos contactes amb ETUN (Iniciativa Sindical Europea per a la Justícia a Palestina) i reunida amb el Comité Directiu el passat mes de desembre, Intersindical Valenciana ha formalitzat la seua incorporació a aquesta coalició de sindicats europeus per coordinar campanyes, informar i organitzar trobades i conferències sobre els drets del poble palestí. La pròxima cita és a Oslo, els dies 12 i 13 de juny.

05 / 02 / 2020 | Intersindical

Tal com marquen els estatuts d’Intersindical Valenciana, entre ells l’internacionalisme i la solidaritat activa, el Sindicat “dóna suport a tots els pobles que lluiten pel seu alliberament nacional i social; a la lluita pels drets humans, socials i econòmics; a la denúncia de les polítiques globalitzadores que empobreixen els països; a la lluita de les persones migrants i a l’establiment de xarxes i plataformes que treballen per coordinar i enfortir la lluita de la classe treballadora per la seua emancipació. Per això, treballa per la unitat de les organitzacions sindicals en la lluita comuna contra l’explotació i l’opressió”. [punt 10 de l’article 9: principis]

Fidels a aquesta voluntat, hem considerat necessària la incorporació a ETUN, per unir-nos als objectius de la xarxa de solidaritat amb el poble palestí i amb els seus treballadors i treballadores i per poder dur a terme accions concretes que posen fi a l’ocupació il·legal d’Israel. El Sindicat treballarà colze amb colze amb la Iniciativa Sindical Europea per a la Justícia a Palestina: una xarxa de 34 sindicats europeus que representen 6 milions de treballadores i treballadors, compromesos a desafiar els governs europeus i la complicitat de la UE amb Israel; una plataforma sindical transversal europea en solidaritat amb Palestina i que compta amb més de 100 delegades i delegats sindicals.

Des d’ETUN considerem urgent desenvolupar una campanya efectiva per posar fi a l’Acord d’Associació UE-Israel, que concedeix a Israel accés preferent als mercats europeus, permet als ministeris i empreses d’armes israelianes rebre finançament de la UE i proporciona a Israel el suport polític que necessita per dur a terme els seus delictes contra el poble palestí. L’ocupació israeliana de Cisjordània, Jerusalem Est i Gaza soscava les perspectives d’una economia palestina viable i deixa milions de treballadores i treballadors palestins vulnerables en la màxima precarietat. Per als sindicats, l’ocupació i la manca de recursos dificulta la seua organització i la campanya pels seus drets. Per tant, es fa necessària la nostra acció.

Des d’ETUN ens hem marcat uns objectius: presentar l’informe sobre la Complicitat Europea amb l’Ocupació d’Israel a eurodiputats i polítics; adoptar mocions i campanyes de pressió a les empreses implicades, còmplices en la vulneració dels drets internacionals; conscienciar els nostres sindicats sobre la situació de la classe treballadora palestina, a qui s’és negat un treball digne; adoptar una moció que demane eliminar la complicitat de la UE i la suspensió de l’Acord d’associació UE-Israel; exigir la prohibició de productes procedents d’assentaments il·legals israelians i construir vincles solidaris amb els sindicats palestins.

Intersindical Valenciana està convençuda que la solidaritat internacional té un paper important, raó per la qual els valors fonamentals de l’internacionalisme sindical ens obliga a emprendre accions concretes i efectives per posar fi a l’ocupació il·legal, un violent sistema d’ocupació que fa pràcticament impossible el desenvolupament de l’economia palestina perquè el sistema opressiu del mur, assentaments, punts de control i l’annexió de terres que se’ls imposa nega al poble palestí la capacitat de desenvolupar una economia que garantisca els seus drets. Com a sindicalistes, tenim deure i poder per actuar-hi.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.