Educació

Intersindical Valenciana i la Fundació Nicolás Guillén de Cuba signen un conveni de col·laboració

Des de fa diversos anys, la Confederació Intersindical Valenciana ha sigut protagonista rellevant en la promoció de les relacions d’amistat entre els pobles de Cuba i el País Valencià i la materialització de la solidaritat cap al nostre país, en estreta vinculació amb l’Asociació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí. Un article de Nicolás Hernández Guillén.

03 / 03 / 2020 | Intersindical

Eixa vocació d’amistat i solidaritat cap al nostre país de la Intersindical Valenciana ha propiciat la presència regular dels seus representants en importants esdeveniments educacionals celebrats a Cuba, com és el cas dels Congressos Internacionals d’Educació Superior, la dotzena edició dels quals, sota el nom d’Universitat 2020, s’ha celebrat recentment a l’Havana.

Recentment la Intersindical va propiciar la donació de 18 autobusos al Ministeri de Cultura

De la mateixa manera, la Intersindical Valenciana ha donat suport a la realització d’importants esdeveniments culturals promoguts per l’Associació d’Amistat amb Cuba José Martí i la Fundació Nicolás Guillén, com el Col·loqui Cultura versus Feixisme Havana València celebrat a València en  novembre de 2017, per commemorar el 80 aniversari del Congrés d’Intel·lectuals en Defensa de la Cultura celebrat en eixa ciutat, llavors capital de la República Espanyola, i en el qual van participar els més importants intel·lectuals cubans de l’època.

L’amistat i la solidaritat de la Confederació Intersindical Valenciana cap a Cuba s’ha expressat també en altres esferes. Recentment la Intersindical Valenciana va propiciar la donació de 18 autobusos al Ministeri de Cultura de la República de Cuba. Aquesta donació, a més del seu valor com a expressió de solidaritat amb el nostre país en moments en què s’empitjora brutalment, a nivells no vistos anteriorment, el genocida bloqueig dels Estats Units d’Amèrica del Nord contra Cuba i, en general, la política agressiva de l’administració del president Trump i la ultradreta d’origen cubà contra la Revolució, té un valor pràctic important per a la labor que desenvolupa el nostre Ministeri de Cultura en l’esfera de l’ensenyament artístic.

He esmentat aquests exemples només per a il·lustrar que el Conveni de Col·laboració recentment subscrit entre la Confederació Intersindical Valenciana i la Fundació Nicolás Guillén és, d’alguna manera, una conseqüència natural de les relacions de cooperació i amistat ja existents entre aquestes organitzacions, però també és expressió de visions compartides sobre molts dels problemes que enfronta el món contemporani, com són la inajornable necessitat de posar fre a la injustícia social, al ressorgiment de la xenofòbia i el racisme en molts llocs del món, d’oposar-se al projecte d’hegemonia cultural posat en marxa des de les elits globals i especialment des dels Estats Units d’Amèrica del Nord. En aquest sentit l’acord és expressió també de la visió compartida sobre les significatives contribucions que la cultura i l’educació poden fer en aquestes obstinacions.

L’any vinent tindrà lloc a València la XVI Trobada Estatal de les organitzacions d’Amistat i Solidaritat amb Cuba a Espanya, organitzada per l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí. El decidit suport de la Intersindical Valenciana i la Fundació Nicolás Guillén a l’organització i l’èxit d’aquesta trobada serà una oportunitat per a materialitzar la voluntat de cooperació que plasmem en el nostre acord.

Nicolás Hernández Guillén
President de la Fundació Nicolás Guillén de Cuba




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.