{/exp:channel:entries}
Drets

Intersindical Valenciana manifesta la seua solidaritat amb Sultana Khaya i tot el poble saharaui

23 / 11 / 2021 | Intersindical

El VI Congrés de la Intersindical Valenciana vol denunciar públicament l’opressió que el poble saharaui està patint per part de Marroc i amb el beneplàcit de l’estat espanyol. Els incompliments sistemàtics dels drets humans i de les resolucions de Nacions Unides són de tal gravetat que resulta incomprensible que els governs i organismes institucionals continuen sense fer res més enllà que pronunciaments verbals que no acaben mai de materialitzar-se.

Enunciar totes les agressions que pateix el poble saharaui seria interminable, però volem mencionar expressament que, fa pocs dies, paramilitars marroquins han entrat per la força a la casa de Sultana Khaya, ciutadana empadronada en Alacant i que porta més d’un any retinguda al domicili que la seua família té a Bojador. Els sicaris del regne de Marroc han destrossant els pocs béns que tenen i han violat brutalment (i no és la primera volta) a l’activista, que és la presidenta de la Liga Saharaui pels Drets Humans. Ho diem ben clar: els cossos de les dones no són territori de conquesta.

La Intersindical Valenciana exigeix als governs i les institucions internacionals que prenguen partit de manera radical en favor dels drets humans del poble saharaui, la seua dignitat i la seua llibertat.

Visca la lluita de les dones saharauis
Visca Sáhara lliure




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.