Laboral

Intersindical Valenciana participa en el 9 Congrés de LAB

02 / 06 / 2017 | Intersindical

Una representació de la Intersindical Valenciana ha participat en el 9 Congrés del sindicat basc LAB que ha tingut lloc a Gazteiz els dies 25 i 26 de maig. El Congrés va comptar amb l’assistència de 500 congressistes, 34 delegacions internacionals, entre les quals es trobava la delegació de la Intersindical Valenciana, i nombroses organitzacions convidades provinents d’Euskal Herria. Entre elles els sindicats ELA, ESK, STEILAS i EHNE i organitzacions com Sortu, Ernai, Sare o Bilgune Feminista, entre d’altres.

Garbiñe Aranburu, que ha recollit el testimoni d’Ainhoa ​​Etxaide, serà la tercera secretària general del sindicat, amb el suport del 91,5% dels vots, En l’acte de cloenda va tenir paraules de suport per a treballadors i treballadores assalariades, les persones joves que entren i eixen del mercat laboral, la dona que pateix la precarietat de manera diferenciada, les persones aturades i pensionistes, treballadores domèstiques, falsos autònoms, migrants, becaris i becàries

L’Informe de Gestió, la ponència polític sindical, les resolucions i l’elecció del Comitè Nacional van ser aprovades per àmples majories. El congrés també va tenir un record molt emotiu per a Rafa Díez que es troba empresonat.

Paral·lelament al Congrés va tenir lloc la Conferència Internacional a la qual es van aprovar van aprovar diverses declaracions. A la Conferència internacional van participar de 45 persones de 33 organitzacions sindicals. A més, les delegacions internacionals participants en el 9è Congrés de LAB, van visitar a l’organització 3 de Març de Gasteiz, per conèixer de prop els fets on 5 treballadors van ser assassinats. Les organitzacions es van solidaritzar amb les víctimes i van reclamar justícia.

En acte de cloenda, les delegacions internacionals presents al Congrés van pujar a l’escenari rebent una calorosa acollida per part dels persones assistents. En nom de la FSM l’austríac Oliver Jonischkeit salutació al congrés. Tot seguit Nara Cladera del sindicat de l’Estat Francès Sud-Solidaires va llegir la declaració sobre el sindicalisme de contrapoder a Europa aprovada el dia anterior a la conferència internacional. Després els sindicats de Catalunya van llegir una declaració en favor de l’autodeterminació de Catalunya instant a que se celebre un referèndum amb o sense negociació amb l’Estat Espanyol.

Per acabar, Intersindical Valenciana vol expressar la seva felicitació a la nova secretària general Garbiñe Aranburu, el reconeixement a la secretària general sortint Ainhoa ​​Etxaide, a l’equip de relacions internacionals del sindicat, a les persones que formen part de la nova direcció i al conjunt de les afiliades i afiliats de LAB pel magnífic congrés celebrat.


Cloenda Congrés LAB
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.