Laboral

La diputada i dirigent sindical cubana Caridad Pérez es reuneix amb Intersindical Valenciana

13 / 06 / 2014 | Intersindical

Caritdad Pérez Caballero, diputada de l’Assemblea Nacional del Poder Popular i membre del Secretariat Nacional de la Central de Treballadors de Cuba (CTC), s’ha reunit amb la Intersindical Valenciana. A la reunió ha explicat les noves relacions laborals en el context de l’actualització econòmica del socialisme a l’illa.

La reunió ha servit per intercanviar experiències sobre la realitat social i sindical de Cuba, País Valencià i Europa, així com informar de les lluites de les treballadores i treballadors contra les polítiques neoliberals que assolen Europa.

Caridad Pérez ha informat de les transformacions dutes a terme pels treballadors illencs en l’àmbit de l’economia i el treball. En aquest context, es van ressaltar els processos assemblearis duts a terme pels sindicats cubans per discutir, debatre i enviar a l’assemblea nacional per a la seva posterior aprovació el Nou Codi del Treball, després de fer més de 69.000 assemblees entre els treballadors i treballadores de tot el país.

A més, la dirigent sindical ha explicat el caràcter necessari dels canvis en l’economia i la societat encaminats a fer pròsper i sostenible el socialisme, amb un increment de les esferes de creació de treball i riquesa com els “cuentapropistas” o la inversió estrangera, juntament amb la estimulació de la producció pròpia. Totes aquestes actuacions es duen a terme sense renunciar al paper fonamental de l’Estat com a garant de la sobirania política i econòmica, mantenint la propietat dels mitjans de producció fonamentals, i desenvolupant el repartiment equitatiu de la riquesa i la prestació dels serveis d’educació i sanitat gratuïtat.

Finalment, Caritat Pérez i la representació de la Intersindical Valenciana van acordar estrènyer els vincles entre les dues organitzacions i articular els mecanismes de treball unitari.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.