{/exp:channel:entries}
Laboral

Les fàbriques tèxtils a Bangla Desh necessiten ser segures

30 / 04 / 2013 | Intersindical

Centenars de treballadores i treballadors de tèxtil van morir i van resultat ferits quan un edifici de 8 pisos, contenint cinc fàbriques de tèxtil es va ensorrar el 24 d’abril.

Grans fissures estructurals van aparèixer a l’edifici Rana Plaza el dia anterior i una ordre d’evacuació va ser donada. Els propietaris de l’edifici i de les fàbriques no van prestar cas a l’advertència i van insistir que la feina continuara hores abans que l’edifici es va ensorrar.

Aquest accident industrial, el pitjor en la història de Bangla Desh, ve només uns mesos després que cent treballadors van morir en dos incendis de fàbriques.

Treballant per un salari mínim de 38 dòlars EUA (dòlars nord-americans) per mes, menys d’un per cent dels treballadors de tèxtil a Bangla Desh són representats per un sindicat. La Llei de Treball impedeix a les treballadores i treballadors d’unir-se a un sindicat i lluitar per llocs de treball segurs, millors condicions de treball i millors sous.

Industriall Global Union i el Consell de Bangla Desh de Industriall ha posat en marxa una campanya per garantir els drets de les treballadores i treballadors i crida al govern que prenga una acció urgent per garantir la llibertat d’associació i millorar la seguretat d’edificis i contra incendis i salaris mínims per a més de 3 milions de treballadores i treballadors de tèxtil a Bangla Desh.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.