Laboral

STEPV – Intersindical Valenciana contra la repressió sindical a Turquia

STEPV mostra la seua preocupació sobre els últims esdeveniments a Turquia, on diversos sindicalistes han estat assetjats per exercir els seus drets de llibertat sindical i manifestació pacífica

28 / 11 / 2012 | Intersindical

Ens sentim especialment alarmats per les accions policials del passat 25 de juny a tota Turquia, amb les detencions de 71 líders i activistes sindicals a casa seva i els seus treballs, entre ells 3 membres del Consell Executiu de Egitim Sen - Mehmet Bozgeyik, secretari general; Sakiné Eren Yılmaz, Secretària de Gènere i Abdullah Karahan, secretari d’Afers Financers.

Les detencions formen part d’un alarmant patró d’injustícia contra persones i grups - molts d’ells són docents, sindicalistes, periodistes, activistes polítics o defensors dels drets humans - que intenten exercir els seus drets bàsics com de ciutadania. Sent Turquia un antic membre de l’Organització Internacional del Treball (OIT), STEPV vol recordar govern turc que l’assetjament i la detenció de líders i activistes sindicals causa de les seves activitats democràtiques legítimes representen serioses violacions del Conveni 87 de l’OIT sobre la llibertat sindical i el Conveni 98 sobre la negociació col · lectiva, tots dos ratificats per Turquia.

STEPV insta al govern turc a garantir la posada en llibertat incondicional de tots els sindicalistes detinguts en relació amb les seves activitats sindicals legítimes i un procés judicial just, i que Turquia complesca amb les seves obligacions internacionals de garantir els drets humans i sindicals i les llibertats dels seus treballadors.

Finalment, confiem sincerament que el govern actue amb la major promptitud possible respecte d’aquestes demandes i ha sol · licitat a la representació diplomàtica espanyola nacional a Turquia que intervinga davant de l’actuació del govern turc en aquest cas.

http://www.egitimsen.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=17401&tipi=43&sube=#.ULZjH-TWiQk




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.