Laboral

Turquia: Més de 100 sindicalistes del sector públic arrestats

26 / 03 / 2013 | Intersindical

A la matinada de dimarts, 19 de febrer, batudes policials es van dirigir a membres i líders del sindicat del sector públic KESK. Aquesta nova agressió contra el moviment sindical turc, que les autoritats van dur a terme en 28 ciutats de tot el país, va resultar en l’arrest d’un mínim de 100 sindicalistes, incloent a molts membres del sindicat de professors Egitim Sen. En total, 167 ordres de detenció van ser expedits arran de suposades vinculacions amb organitzacions terroristes. Mentrestant, 58 dels sindicalistes arrestats han estat detinguts, mentre que els altres van ser alliberats. No és la primera vegada que les autoritats turques utilitzen lleis de contractació terrorisme per prendre severes mesures contra els sindicalistes. El 10 d’abril es començarà el judici dels 72 membres i líders de KESK que van ser arrestats el 25 de juny 2012 en el 13è Jutjat Penal de Ankara. El 2012, la Comissió Europea va expressar les seves preocupacions pel que fa al sistema de justícia penal a Turquia, sobretot l’accés limitat a la imatge fiscal que existeix, la decisió de donar raons detallades per les decisions d’arrestar i detenir un sospitós i el període llarg de detenció abans que hi hagi un judici.

La Comissió va condemnar “l’extensiva aplicació del marc legal quant al terrorisme i al crim organitzat, que resulta en violacions de drets fonamentals”. Demanem l’alliberament immediat i sense condicions als sindicalistes arrestats, i demanem que l’estat turc pare d’assetjar als sindicalistes i de classificar com a terroristes. Els sindicalistes turcs necessiten el seu suport!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.