Drets

Intersindical Valenciana i Castelló LGTBI signen un conveni de col·laboració per garantir els drets de les persones LGTBI

Les organitzacions porten anys de col·laboració conjunta en els actes i reivindicacions, especialment al sector educatiu de Castelló.

20 / 01 / 2020 | Intersindical

El representat de l’àrea LGTB+ d’Intersindical Valenciana, Jey Orozco i la presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio van signar el 17 de gener un conveni per tal d’eradicar la discriminació cap a les persones independentment de les formes de canalitzar els afectes, la sexualitat, l’orientació sexual, la identitat de gènere, l’expressió de gènere i les característiques sexuals.

La signatura d’aquest conveni ve avalada per la creació, fa dos anys, del grup de treball STEPV Castelló –  Castelló LGTBI que ha donat com a resultat la producció de dues unitats didàctiques, amb contingut coeducatiu, per tal que el professorat dispose d’una eina per dur a l’aula. Aquestes activitats anomenades “Contra la LGTBIFÒBIA, per la DIVERSITAT” i “A favor de l’empatia, contra la transfòbia” es troben disponibles, amb una llicència Creative Commons, en les pàgines web de les dues organitzacions.

Segons les dues entitats, ens trobem en un moment polític i social complicat en què les aliances entre les organitzacions progressistes són més necessàries que mai per a defendre els drets humans.

Per la seua part la presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio, ha declarat ”estic molt orgullosa d’aquesta signatura ja que la fi d’aquest conveni és que les treballadores i treballadors LGTBI puguen tindre una igualtat real i llibertat als seus llocs de treball. Ara, a més, estan emparats per un sindicat que entén, un sindicat que forma els seus sindicalistes en diversitat sexual i de gènere perquè puguen negociar amb la patronal, un sindicat que té una àrea LGTB+”

Per últim Jey Orozco, representant de l’àrea LGTB+ d’Intersindical Valenciana, ha explicat el contingut del conveni: “Està estructurat amb una declaració de principis seguida de cinc blocs, on estan reflectits el tipus de col·laboració, l’acció sindical, les publicacions i accions formatives, la comunicació i publicitat i la formació d’una comissió de seguiment del conveni”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.