Drets

Sojourner Truth: «No sóc jo una dona?»

Així començava el seu discurs Sojourner Truth, la primera dona negra que va aconseguir assistir a la Primera Convenció Nacional de Drets de la Dona, en Worcester, en 1850, ja que a causa del color de la seua pell (negra) i la seua consegüent condició d’esclava, per a moltes dones de la seua època no era ni considerada un ésser humà, ara molt menys una ‘dona’, encara que tinguera cony, vagina, úter o vulva.

10 / 01 / 2020 | Intersindical

En ple segle XXI som les dones trans les que cridem ‘Potser no sóc jo una dona?’. El fet d’haver nascut amb penis, de què creieu que ens ha lliurat? De l’abús sexual? De ser violades? De ser rebutjades no sols per la societat sinó també fins per les nostres famílies?

Moltes feministes, blanques, heterosexuals i cisgènere, semblen haver oblidat hui en dia, quin és l’esperit del feminisme:

“Una teoria de la justícia que ha anat canviant el món i treballa dia a dia per a aconseguir que els éssers humans siguen el que vulguen ser i visquen com vulguen viure, sense una destinació marcada pel sexe amb el qual hagen nascut ̈.

És clar que no existeix un “feminisme” sinó molts “feminismes”, en cap moment demane que canvieu el vostre discurs, em sembla bé que hi haja un feminisme per a les dones blanques, heterosexuals i cisgènere, però no ens ataqueu tan gratuïtament. Si vosaltres esteu relegades en aquesta societat, nosaltres estem marginades, invisibles, no existim.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.