Notícies

Acció per internacionalitzar la situació del català: “Enllaça’m: el parlament europeu pel català”

L’STEI-i i l’Assemblea de Mestres i Professors en Català ha reunit a Cura experts en llengua i educació del País Basc amb Navarra, el País Valencià, Galícia, el Principat de Catalunya i de Menorca i les Pitiüses i de Mallorca.

Trobada dels passats 3 i 4 de maig a Mallorca sobre la situació de les llengües pròpies en l’ensenyament arreu de l’estat.
Trobada dels passats 3 i 4 de maig a Mallorca sobre la situació de les llengües pròpies en l’ensenyament arreu de l’estat.
09 / 05 / 2012 | Intersindical

En aquesta cimera, celebrada a Cura, s’ha dicidit que es farà una denúncia pública, a les diferents comunitats autònomes de l’estat, de l’atac que pateix la llengua i cultura pròpia de les illes Balears per part del govern autonòmic.

Denunciam que el govern balear ha romput el consens que s’havia mantingut durant 25 anys

Denunciam que el govern balear ha romput el consens que s’havia mantingut durant 25 anys i que ara amb les diferents accions que vol emprendre tornaríem a l’època franquista.
Els funcionaris de l’administració autonòmica han de conèixer la llengua pròpia, la llengua pròpia de la comunitat lingüística del territori ha de ser la llengua de l’ensenyament del sistema educatiu de les illes Balears. Tota la població escolaritzada ha d’acabar l’ensenyament obligatori coneixent les dues llengües oficials. El plurilingüisme no pot anar en detriment de la llengua pròpia.   
Les persones presents a la reunió se solidaritzen amb aquesta denúncia i fan públic que una comissió formada per membres de l’Assemblea de mestres i professors en català i de l’STEI-i, serà rebuda al Parlament Europeu al llarg d’aquest mes. Això forma part del seguit d’accions programades per fer visible l’agressió que pateix la llengua catalana a les illes, davant la comunitat internacional. Volem fer sentir la nostra veu al Parlament Europeu abans que el projecte de llei es tracti, es debati i es pugui votar en consciència al Parlament de les Illes Balears.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.