Notícies

Intersindical Valenciana presenta al·legacions al decret d’acreditació de la competència lingüística en la funció pública

Les al·legacions se centren en l’exclusió de sectors de la funció pública com la sanitat i la justícia del decret, i en els nivells lingüístics exigits

20 / 12 / 2022 | STEPV

El Sindicat ha presentat les al·legacions la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública a l’esmentat decret, que concreta els nivells de llengua requerits per a les diferents escales de funcionariat.

Ni afecta a tota la funció pública ni els nivells s'ajusten a les funcions en algunes escales funcionarials

En les al·legacions es recorda que l’acord de desembre de 2016 entre CCOO, UGT i Intersindical Valenciana, al qual fa referència el preàmbul del decret, regula aspectes que han estat obviats en el projecte de decret, com que s’ha de regular per a tots els àmbits de la funció pública, inclosa la sanitat (amb algunes excepcions recollides en l’acord) i justícia.
A més, en algunes de les escales de funcionariat, el nivell de competència lingüística no s’ajusta a algunes de les escales de funcionariat, segons el criteri del Sindicat. En concret, als grups B i subgrup C1 caldria acreditar el nivell C1 de Valencià i no el B2 com estableix el projecte de decret.
D’altra banda, STEPV també ha presentat al·legacions al projecte de decret pel qual es regula el reconeixement de la competència lingüística de valencià per a l’homologació dels estudis en el sistema educatiu valencià. Informació que podeu consultar ací.

Consulta ací les al·legacions presentades




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.