Notícies

Intersindical Valenciana critica la nova negativa dels governs valencià i espanyol a la reciprocitat entre À Punt, TV3 i IB3

27 / 11 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que l’argument de la necessitat d’un segon múltiplex no se sosté des del punt de vista tècnic ni polític. El Sindicat considera viable la reciprocitat en les condicions tècniques actuals tot i compartir que cal recuperar un segon múltiplex per tal de millorar la qualitat de les emissions.

Per al Sindicat, no es pot continuar en aquesta apagada, ni podem ni volem esperar més temps per a tindre el senyal de tots els mitjans de comunicació en la nostra llengua. Han passat 35 anys de la primera reivindicació de la reciprocitat dels mitjans de comunicació entre les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya, per la qual cosa ara és el moment de fer passos decidits i valents per tal d’aconseguir la reciprocitat plena.

Intersindical Valenciana considera que cal anar més enllà de l’estricta reciprocitat televisiva. Les tres corporacions públiques audiovisuals del País Valencià, Catalunya i Illes Balears (sense oblidar d’altres com RTVA d’Andorra o les emissions en català de France 3) haurien de garantir una col·laboració superior a la de les actuals col·laboracions i intercanvis, per a treballar en projectes comuns que enfortisquen l’espai de comunicació en català, en pensar, especialment, en les noves generacions (públic infantil i juvenil). Està més que demostrat que l’assoliment de la competència comunicativa dels parlants (i aprenents de llengües) es desenvolupa i evoluciona en funció del grau d’exposició a diferents contextos lingüístics o, si més no, en poder tindre referents discursius paradigmàtics. Així, en un territori com el nostre, en què malgrat els esforços, l’estatus del català té una tendència clara a la minorització i invisibilització, els mitjans de comunicació tenen un paper fonamental com a divulgadors de models lingüístics adients i com a impulsors de la dignificació de l’ús social de la llengua.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es considera que el govern del Botànic ha de fer una aposta decidida per la radiotelevisió pública valenciana, À Punt, i augmentar el seu pressupost i la seua plantilla, la reciprocitat de tots els mitjans de comunicació públics en català i la creació d’un espai de comunicació audiovisual del nostre domini lingüístic que la prestigie enfront de l’estigmatització permanent a què està sotmesa.Comentaris
Andreu rubio
27 / 11 / 2020 - 10:58

Efectivent la carta D llengües minoritàries signada pels distints governs D Madrid i la declaració de drets humans a autodeterminar nos com poble
Demana disposar de les eines necessàries x difondre la nostra cultura i llengua arreu Europa i rebre informació d’altres nacions sense estatDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.