Notícies

Castelló per la Llengua: “La normalització del topònim és un acord de legislatura”

Castelló per la Llengua recorda al govern municipal que les demandes d’unanimitat són inviables amb el PP i Ciudadanos, encabotats en arraconar el valencià, i exigeix que es respecte l’informe de la comissió d’experts que avala la denominació única en valencià com a signe d’identitat de la ciutat.

16 / 02 / 2018 | Intersindical

La plataforma unitària Castelló per la Llengua demana al govern municipal que mantinga la proposta de normalització del topònim de la ciutat en valencià, seguint les recomanacions de la comissió d’experts. Així, l’entitat considera que les demandes d’unanimitat per part del PSPV-PSOE són inviables, amb dos partits del consistori -PP i Ciudadanos- encabotats en perseguir i arraconar el valencià en totes les iniciatives de caràcter lingüístic. Castelló per la Llengua recorda que la normalització del topònim és un acord de legislatura que l’entitat manté amb el govern municipal, entre d’altres projectes, per reviscolar l’ús de la llengua a la ciutat.

Castelló per la Llengua manifesta la seua preocupació per les declaracions de l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, qui demana «unanimitat» per tirar endavant la proposta de normalització del topònim de la ciutat. El Partit Popular i Ciudadanos «mai donaran suport a la iniciativa perquè menyspreen reiteradament el valencià», defén la plataforma.

L’entitat recorda que el PSPV-PSOE forma part de la coordinadora i que els acords s’han pres col·lectivament i amb el vist-i-plau de la formació. A més, el programa electoral del partit inclou en el seu apartat 47.1 complir el Reglament Municipal d’Ús del Valencià; document que especifica, en el seu article 6é, que l’Ajuntament elevarà proposta al Consell per tal que tots els topònims tinguen forma oficial valenciana.

Així mateix, Castelló per la Llengua vol destacar que l’informe d’experts és «inqüestionable i inapel·lable», redactat per estudiosos de la matèria que coneixen amb profunditat la història de la nostra ciutat. En aquest sentit, l’entitat recorda que més del 80% dels ajuntaments de l’àrea valencianoparlant ja disposen del topònim únicament en valencià, segons dades de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL); sent Benlloc la localitat més pròxima que més recentment ha dut a terme el canvi.

Per aquestes raons, Castelló per la Llengua demana al govern municipal i als partits que li donen suport que mantinguen la proposta de normalització del topònim de la ciutat i la facen possible durant el plenari previst, del 22 de febrer.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.