Notícies

Enllaçats convoca concentracions per exigir un espai de comunicació en la nostra llengua

19 / 04 / 2016 | Intersindical


La xarxa Enllaçats per la Llengua, que agrupa a diverses entitats de tots els territoris de parla catalana, ha convocat diverses accions per exigir un espai de comunicació en català.

A la ciutat de València es farà una concentració divendres 22 d’abril, a les 11:30 hores, al Palau de la Generalitat Valenciana (Plaça de Manises).

Enllaçats per la Llengua es va reunir, a principi de març, amb el Secretari Autonòmic de Comunicació de la Generalitat per presentar-li les seues propostes sobre l’espai de comunicació, la reobertura de RTVV i les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià. La valoració de la reunió va ser negativa en no haver aconseguit cap compromís del representant del govern valencià.

A més, estan pendents les reunions sol·licitades, en el mes de febrer, amb el President de la Generalitat, la Vicepresidenta de la Generalitat i el President de les Corts Valencianes. Enllaçats per la Llengua ni entén ni comparteix el retard en mantindre aquestes reunions ni tampoc la manca d’interés en donar resposta a les reivindicacions presentades que es concreten en
- recuperar amb la màxima urgència les emissions de la ràdio i la televisió valencianes que el govern del PP va clausurar de manera vergonyosa;
- reprendre les emissions de la CCMA i IB3 de manera immediata en no existir problemes tècnics per fer-ho.
- fer efectiu que totes les emissions de les ràdios i les televisions públiques siguen en la nostra llengua;
- establir la col·laboració necessària entre tots els ens de comunicació dels territoris de parla catalana per a la realització de programes de producció pròpia, doblatges, subtitulacions, etc., cooperació que fomente la nostra indústria audiovisual i permeta reduir els costs i maximitzar els resultats.

Finalment, Enllaçats per la Llengua adverteix el Consell de la Generalitat que convocarà i impusarà mobilitzacions arreu del país fins aconseguir les seues reivindicacions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.