Notícies

Enllaçats per la Llengua per la nostra escola, la nostra llengua, la democràcia i la llibertat

16 / 12 / 2017 | Intersindical

La xarxa Enllaçats per la Llengua, que agrupa entitats socials, culturals i sindicals de les Illes Balears, Catalunya, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, Andorra, l’Alguer i el País Valencià, expressa la ferma voluntat de treballar conjuntament per la defensa de la nostra escola, la nostra llengua, la democràcia, la llibertat i les nostres institucions d’autogovern que estan sent atacades pel govern, els partits, les entitats i els mitjans amb la intenció de completar el procés d’assimilació lingüística i cultural dels nostres territoris. I fem aquesta declaració a Castelló de la Plana el dia que es commemoren els 85 anys de les Normes de Castelló amb tota una sèrie d’actes que reivindiquen la nostra llengua i la nostra cultura compartides.

Enllaçats per la Llengua també vol manifestar el seu suport al professorat, la comunitat educativa i la societat catalana que està essent atacada actualment per defensar l’escola catalana, el programa d’immersió lingüistica i una educació democràtica, crítica i cohesionadora que n’és un referent de model educatiu per a molts altres territoris de l’estat, d’Europa i del món i que es desenvolupa tenint en compte el context social del seu entorn més pròxim.

La xarxa Enllaçats per la Llengua valora positivament l’inici de les emissions radiofòniques d’À punt, la primera pedra del que ha de ser la reobertura total d’uns mitjans valencians públics de qualitat, que ajude al bastiment d’un espai de comunicació en català.

Enllaçats per la Llengua impulsarà i donarà suport a totes les accions de defensa de les nostres escoles, de la nostra llengua i de les nostres institucions democràtiques i treballarà, com ho ha fet fins ara, per unir les entitats i per vertebrar les lluites de tots els territoris de parla catalana en considerar que és necessària la màxima unitat i coordinació, com la mata de jonc, per fer front a les agressions que estem patint.

Enllaçats per la Llengua impulsarà unes jornades recriminative descentralitzades durant la primavera per posar en valor el treball de les escoles, l’ús social de la llengua en tots els àmbits, el treball de les entitats que defensen la llengua, la necessitat d’un sistema audiovisual compartit, l’aprofundiment de la democràcia i la llibertat, i l’exercici del dret a decidir dels pobles. Una primavera de lluita, reivindicativa i lúdica que enllace els nostres territoris, les nostres entitats i la nostra gent per aconseguir revertir una situació recentralitzadora i d’excepcionalitat.

Finalment, Enllaçats per la Llengua expressa tota la solidaritat i suport a les famílies de les víctimes i accidentats escolars de l’accident ocrregut a Millars (el Rosselló).
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.