Notícies

Intersindical lamenta el traspàs de Josep Lluís Bausset, activista per la llengua i la cultura

El sindicat trasllada el seu condol a la família i a la societat valenciana en general per la pèrdua de Josep Lluís Bausset, professor, periodista i militant de la llengua i la cultura del País Valencià.

04 / 06 / 2012 | Intersindical

Al so de la muixaranga i voltat d’una bona representació del món cultural, polític i familiar hem dit adéu hui a Josep Lluís Bausset.

A les portes de l’església de l’Alcúdia, després d’una missa oficiada en català i en acabar de sonar la dolçaina i el tabal, un llarg aplaudiment ha estat la manera de dir adéu a una persona molt volguda i valorada.
Després de la Guerra Civil J. Lluís Bausset va continuar lluitant per aquell valencianisme que posà en pràctica abans de 1936. Fou quan es retrobà amb Manuel Sanchis Guarner i altres amics de la República, i es van convertir tots ells en referents per a altres persones que no havien fet la guerra. Un d’ells va ser Joan Fuster per al qual J. L. Bausset va ser un mestre en l’aprenentatge de les claus de l’activisme polític i cultural de preguerra.
Josep Lluís Bausset i Ciscar a l’AELC
Biografia
Homenatge i documental a la vida de Bausset
«Josep Lluís Bausset i Ciscar». L’Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
«El mestre Josep Lluís Bausset s’ha mort». Vilaweb, 3 de juny de 2012. [Consulta: 3 de juny de 2012].
Entrevista al Levante
Entrevista a Valencianisme.com
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.