Notícies

STEPV–Intersindical Valenciana dóna suport a la campanya Enllaçades i enllaçats per la llengua

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Illes–Intersindical i l’Assemblea de Mestres i Professors en Català-Illes Balears ens criden a participar en la campanya “Enllaçades i enllaçats per la llengua” que porten a cap per defensar-la dels atacs del govern balear.

17 / 04 / 2012 | Intersindical

L’STEI-i i l’Assemblea de Mestres i Professors en català-Illes Balears, davant els atacs que pateix la llengua pròpia a les illes Balears per part del govern, ara en mans del PP i liderat per José Ramon Bauzà, informen que la revolta contra aquesta injustícia i irresponsabilitat s’ha iniciat als centres educatius de les illes Balears. Per això, demanen a les companys i companyes de les Illes i d’altres parts del territori, mestres i professors i professores, docents de Catalunya i del País Valencià, de la Franja, de l’Alguer, de la Catalunya Nord, un acte de solidaritat per la defensa de la llengua, ara que és atacada a les Illes Balears.

Volem fer visible que el govern de les illes Balears vol rompre el consens que hi ha hagut fins ara

La llengua és el LLAÇ que uneix a tot el territori. Els centres de les illes, en conéixer l’avanprojecte de modificació de la llei de funció pública –que lleva el requisit del coneixement del català als funcionaris, que pretén canviar la normativa dels topònims de les illes perquè es puguen traduir i posar en castellà, que vol modificar també la llei de normalització lingüística–, s’han adherit a la campanya “ENLLAÇATS PEL CATALÀ”, que consisteix a penjar un llaç quadribarrat a la façana i dur-ne un de petit penjat damunt el cor, com feim amb el Dia de la Dona, la Pau o la Sida. El llaç simbolitza el compromís de la comunitat educativa amb la defensa de la llengua catalana, ara que el president del govern, José Ramón Bauzá, ha emprés aquesta croada contra la llengua dels formenterencs, els eivissencs, el menorquins i els mallorquins.
La Conselleria d’Educació del Govern Balear ha fet llevar els llaços de les façanes i ens acusa de polititzar els centres. La decisió de posar els llaços en la majoria dels casos és una decisió presa per consell escolar o pel claustre de professorat amb els vistiplau de les sssociacions de pares i mares i d’alumnes dels centres. El conseller ha arribat a dir que els llaços per la sida són un valor compartit, però els llaços per la defensa de la llengua NO són un valor compartit per la comunitat educativa.
12.000 al·legacions presentades, 50.000 persones a Mallorca han sortit al carrer el mateix dia, convocades per l’Obra Cultural Balear i el Consell de la Societat Civil de Mallorca –del qual STEI-i i l’Assemblea de Mestres i Professors en Català formen part–, per demanar la retirada de l’avantprojecte de llei de funció pública i perquè tots els diputats del Parlament de les Illes Balears hi puguen votar en consciència i no siguen amenaçats pel president del govern de l’obertura d’un expedient.
En aquest moment històric en què ens trobem i vital per a la supervivència de tot un poble, des de l’Assemblea de Mestres i Professors en català de les Illes Balears i l’STEI-i, sindicat majoritari en l’ensenyament públic, demanem a totes les persones del territori accions de suport i solidaritat. És tracta de mostrar la UNIÓ TERRITORIAL. La nostra força rau en la nostra unió. Ens farem visibles davant la comunitat internacional des del moment que actuarem units. La divisió és la carta que alguns juguen en contra nostra.
Volem que la campanya dels llaços siga ben present al Sant Jordi 2012 a tot el territori de parla catalana. Volem fer visible a fora que el govern de les Illes Balears vol rompre el consens que, en matèria de normalització cultural i lingüística, hi ha hagut fins ara a les Illes. El govern del PP vol fer canvis a la legislació vigent que van en contra de la llengua pròpia del nostre territori. Volem que es visualitze també que la comunitat educativa, amb el suport d’entitats, de personalitats i de la societat civil, demana al govern de les Illes Balears que retorne al consens, que retire l’avantprojecte de modificació de la llei de funció pública i que done un suport real i veritable a la llengua i a la cultura de les nostres illes.
Us demanam que ens ajudeu a estendre la campanya “Per sant Jordi, enllaçats per la Llengua!”. Es tracta d’aconseguir que el 23 d’abril, dia de Sant Jordi, a TOT EL TERRITORI –la Franja, el País Valencià, Catalunya, les illes Balears, la Catalunya nord, l’Alguer-, escriptors, personalitats, ciutadans i ciutadanes, professionals dels mitjans de comunicació, duguen posat el llaç, i que entitats, institucions, llibreries, associacions, federacions, centres educatius, etc. posen un llaç a la seua façana i facen pública la seua adhesió i ens envien una fotografia amb el lloc i el nom de l’entitat o de la persona enllaçada. També ens la podeu enviar a aquesta adreça de correu
A més, la campanya estarà visible en la Manifestació del 28 d’abril a València participant-hi amb una pancarta amb un lema entorn de la campanya Enllaçats per la Llengua.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.