Política social

Principals canvis en la Llei de la Seguretat Social relatius a la protecció per desocupació

28 / 12 / 2023 | Intersindical

El BOE de 20 de desembre de 2023 publicà el Reial decret llei 7/2023, de 19 de desembre, pel qual s’adopten mesures urgents, per a completar la transposició de la Directiva (UE) 2019/1158, del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de juny de 2019, relativa a la conciliació de la vida familiar i la vida professional de les persones progenitores i cuidadores, i per la qual es deroga la Directiva 2010/18/UE del Consell, i per a la simplificació i millora del nivell assistencial de la protecció per desocupació amb entrada en vigor el 21 de desembre de 2023, amb determinades excepcions.

La present norma, en el seu article segon conté la modificació del text refós de la Llei General de la Seguretat Social relativa a la reforma del nivell assistencial de la protecció per desocupació.

Els principals canvis que s’han introduït en la norma són:

• Es revisen les característiques bàsiques de la protecció per desocupació en el seu nivell assistencial, ampliant el seu nivell de cobertura i eliminant llacunes de desprotecció.

• Se simplifica i millora els requisits d’accés i manteniment a la protecció per desocupació en el seu nivell assistencial.

• Es garanteix als beneficiaris dels subsidis l’accés als itineraris personalitzats d’ocupació amb la finalitat de millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral.

Es facilita als ciutadans el coneixement dels procediments per a atendre les obligacions contretes en matèria de desocupació.


Adjuntem text amb les modificacions concretes:


modificacin-del-texto-refundido-de-la-ley-general-de-la-segu (1).odt


Adjuntem la publicació en el BOE 20 de desembre de 2023 del Reial Decret-Llei 7/2023, de 19 de desembre, per la qual s’adopten mesures urgents per a completar la transposició de la Directiva (UE) 2019/115.


BOE-A-2023-25759.pdf
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.