Davant la crisi

Intersindical demana implementar mesures socials i laborals per pal·liar efectes sindèmia

07 / 01 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que amb l’aprovació de noves mesures restrictives que afecten a sectors importants del món laboral, social i cultural per part del Consell de la Generalitat Valenciana cal dinamitzar i impulsar les polítiques socials per pal·liar els seus efectes, així com els que venim acumulant per la pandèmia i la crisi de 2008.

Per al Sindicat, calen més mesures de caire laboral i social per garantir que aquestes mesures no augmenten les desigualtats socials, l’exclusió social ni la precarietat en la que viuen amples sectors socials. En eixe sentit, Intersindical Valenciana ha valorat com insuficients les mesures que s’han anat aprovant al llarg de la pandèmia per part del Govern espanyol i del Consell i a més qualifica com inútils les conclusions de les diverses comissions de reconstrucció que s’han creat als diferents àmbits territorials, davant la realitat de l’evolució de la pandèmia.

Intersindical Valenciana també reclama mesures per garantir la seguretat i la salut en el món del treball. Unes mesures que passen, entre altres, per millorar la seguretat i la freqüència del transport públic que és el que usa la classe treballadora i els sectors més vulnerables de la nostra societat per anar cada dia al seu centre de treball, l’augment del control de la Inspecció de Treball als centres de treball per garantir que s’apliquen les mesures necessàries per a la seguretat i salut de les treballadores i treballadors valencians o la regulació real del teletreball a tots aquells sectors laborals que ho puguen implementar.

Intersindical Valenciana reivindica mesures socials com: l’augment de les plantilles en la sanitat i en els serveis sociosanitaris valencians i la millora de les condicions laborals del personal que hi treballa; la dotació de recursos i de personal suficient en tots els serveis públics, especialment en els serveis d’emergència i serveis essencials; l’establiment de la Renda Valenciana d’Emergència, davant els problemes que s’han generat amb la gestió de l’Ingrés Mínim Vital i la complexitat de la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió; la paralització dels desnonaments per garantir el dret a l’habitatge de les persones més vulnerables en un moment tan complicat com aquest.

Finalment, Intersindical Valenciana considera que combatre la pandèmia i els seus efectes no pot passar exclusivament per mesures restrictives dels drets fonamentals de circulació i reunió de les persones, ni per prioritzar le recuperació econòmica a qualsevol preu com s’ha fet durant aquest període festiu, si no van acompanyades per l’implementació de més mesures sanitàries, laborals i socials per evitar les seues conseqüències negatives entre la majoria de la població.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.