Drets democràtics

Intersindical Valenciana exigeix al PP que retire totes les mesures de govern aprovades amb VOX

El partit d’Abascal va fer públic anit que deixa de donar suport a tots governs autonòmics on tenia acords amb el PP.

Carlos Mazón, president de la Generalitat - foto El País
Carlos Mazón, president de la Generalitat - foto El País
12 / 07 / 2024 | Intersindical

Intersindical Valenciana exigeix al president Mazón que, una vegada trencats els acords amb el partit ultradretà VOX en totes les comunitats autònomes en què governaven junts, retire totes les lleis i accions de govern que les dos formacions van tirar endavant des que va començar la legislatura.

Lleis com ara la mal anomenada de “llibertat educativa” que arracona el valencià al sistema educatiu o la de Concòrdia Històrica que van aprovar ahir mateix els grups parlamentaris de PP-VOX. Una llei que blanqueja la dictadura franquista i l’equipara al règim democràtic de la II República. Igualment, Intersindial Valenciana considera que s’haurien de derogar les modificacions de la Llei de Transparència i l’Agència Valenciana Antifrau, el nou marc legislatiu d’À Punt (que pretén reconvertir la radiotelevisió autonòmica en un nou Canal 9 al servei del Consell) i, a més, recuperar l’Oficina de Drets Lingüístics.

El Sindicat també considera fonamental que es reconsideren les subvencions que va atorgar la Conselleria de Cultura, gestionada fins anit per VOX. El fins ahir vicepresident Barrera va aplicar una censura implacable i es va enorgullir de no concedir cap subvenció a qualsevol entitat que emprara els termes “País Valencià” o “Països Catalans”.

Intersindical Valenciana, a més, reclama que Llanos Massó (únic càrrec institucional que manté VOX al País Valencià) deixe de ser presidenta de les Corts Valencianes. Per al Sindicat cal una persona més dialogant, oberta i tolerant, per ostentar la màxima representació del parlament valencià.

Sobren els partits d’ultradreta que fonementen l’odi, ataquen el valencià i pretenen que viatgem 50 anys arrere en la història. Intersindical Valenciana continuarà treballant per construir una societat més lliure, més igualitària i justa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.