Mobilitzacions

Cal un front sindical, polític i social comú contra les polítiques neoliberals

La vaga general del 29-M, la van seguir milions de persones a l’Estat espanyol. La participació en les manifestacions convocades va ser multitudinària. Les treballadores i treballadors van buidar els centres de treball i, junt amb les persones aturades, joves i pensionistes, van omplir els carrers de les ciutats.

Manifestació del 29-M a València.
Manifestació del 29-M a València.
12 / 04 / 2012 | Intersindical

El seguiment de la vaga va ser d’un 76% en el conjunt del País Valencià. Per sectors va ser: 90% en indústria, construcció i transport; educació: el 60% en pública, el 45% en privada i quasi total en les universitats; en sanitat pública del 55 – 60%; administracions i empreses públiques el 55-65%; Correus el 75%; justícia el 52% i comerç i serveis el 50%. Les grans empreses, centres de treball i de distribució, polígons industrials, ports i aeroports van parar totalment. Un element que cal destacar-ne és la gran pressió patronal i mediàtica contra la vaga, que va impedir a algunes persones sumar-se sota l’amenaça d’acomiadament. Malgrat açò, va ser un èxit i va superar de molt la del 29 de setembre de 2010.

No és viable un procés de negociació ni de diàleg social per l'obstinació del govern

Les manifestacions convocades al matí en nombroses poblacions (Elx, Elda, Dénia…) i a la vesprada a Alacant, Castelló i València van ser multitudinàries. Més de 400.000 van participar en aquestes últimes.
La presència de la Intersindical Valenciana en tota la jornada de vaga va ser important. Vam estar en els piquets informatius, concentracions i manifestacions arreu del país. El treball de la nostra militància ha contribuït a l’èxit de la vaga en aquells sectors on tenim més implantació. També cal dir que la participació va ser major en els sectors en lluita, com ara EMT, RTVV, IVVSA, Generalitat Valenciana, ensenyament, transport ferroviari…
Intersindical Valenciana havia convocat la vaga contra la reforma laboral aprovada pel govern espanyol i contra el decret 1/2012 de retallades del govern valencià. La gran majoria dels sindicats, a excepció dels corporatius, ho van fer.

I ara, què?

El govern espanyol va rebutjar, el passat 12 d’abril, les esmenes a la totalitat presentades pels partits de l’oposició al Reial Decret 3/2012 de reforma laboral que s’està tramitant en el parlament. Aquest fet posa en evidència, una volta més, la manca de voluntat del govern per escoltar la veu del carrer. Per això, des del nostre sindicat considerem que no és viable un procés de negociació ni de diàleg social. No és possible per l’obstinació del govern i la patronal a mantindre la reforma laboral i per la impossibilitat de millorar-la en la negociació. La reforma laboral és una agressió tan brutal als nostres drets que cal derogar-la totalment.
La nostra proposta passa per continuar les mobilitzacions contra la reforma laboral i els plans d’ajust. Per fer-ho, considerem que cal construir un front comú que agrupe el moviment sindical, les plataformes i moviments socials i els partits polítics que tinguen una voluntat ferma de transformació i aposten per la lluita per a fer front a les polítiques neoliberals aplicades pel governs espanyol i valencià.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.