Mobilitzacions

Intersindical Salut denuncia el col·lapse de la Sanitat amb deutes en autoconcerts i excés d’hores

El Sindicat denuncia la pèssima gestió de la conselleria que ha propiciat que els professionals del sistema valencià de salut estiguen a punt del col·lapse

17 / 05 / 2024 | Intersindical

El personal de la sanitat pública porta sense cobrar els autoconcerts des del mes de febrer. Hospitals com La Fe, el Clínic i el Peset, a València, i el de Sant Joan, a Alacant, pateixen les demores en els serveis d’Endoscòpia, Cardiologia, Quiròfans o el banc de sang, que són molt importants per reduir les llistes d’espera. A més, a l’hospital de Dénia hi ha personal que porta mesos sense cobrar sous, nits o guàrdies. La situació ha augmentat el malestar del personal i ha fet que la població es veja afectada, ja que tot aquest retard comporta que les llistes d’espera vagen creixent. La solució de Conselleria és reconduir els pacients cap a centres privats, aspecte que posa de manifest el seu full de ruta, que és privatitzar la sanitat pública.

Pel que fa a l’Atenció Primària, hi ha retards per cobrar l’atenció continuada. A aquest fet cal afegir la manca de professionals que hi ha al País Valencià, que es veu reflectit en el deute horari que acusen els professionals de la salut, deute que en alguns departaments, com el de l’Hospital Peset, suma una mitjana de 80h d’excés de jornada, arribant a un màxim de 196h, a causa de la manca de substitucions de baixes per incapacitat laboral. També hi ha vacances no gaudides per aquesta mateixa causa, i es cobreixen aquests dies amb els mateixos professionals. En aquest context es creen les ASI o macro àrees que amaguen la realitat, agrupant departaments i professionals per poder-los moure amb l’objectiu de cobrir tota aquesta manca de personal.

Amb tot el que hem exposat anteriorment tampoc no se’ls dona dies de lliure disposició que els corresponen per dret, sinó que sistemàticament se’ls denega al·legant de forma verbal que no hi ha personal suficient per cobrir-los i on les direccions es neguen a donar aquesta resposta per escrit.

Què està passant en la Sanitat Pública del País Valencià?

A la legislatura anterior vam signar legítimament multitud de pactes, la progressiva millora de les condicions de treball dels professionals sanitaris, que inclou línies estratègiques en matèria de jornada, retribucions, plantilles, l’enfortiment del Sistema Sanitari, la negociació i implantació del Pla d’Ordenació de Recursos Humans i l’impuls del Pla Regional d’Atenció Primària, jornada 35 hores, reconversió del personal administratiu, Coordinació TSS etc… Cal destacar que molts dels pactes negociats legítimament estan paralitzats i estan sent revisats per l’actual Conselleria.

En conclusió, Intersindical Salut està en desacord amb tot el que està passant mentre que aquesta Conselleria mira cap a una altra banda i no assumeix la realitat. Creiem que no és la manera més efectiva de fer fort el nostre model sanitari que implica directament usuaris i treballadors de sanitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.