Mobilitzacions

Intersindical Salut denuncia esperes de fins a un mes per fer anàlisis a l’Hospital Clínic de València

El Sindicat reclama que s’augmente el nombre de tècnics superiors per reduir els retards

Concentració d'Intersindical Salut davant la Generalitat
Concentració d'Intersindical Salut davant la Generalitat
22 / 05 / 2024 | Intersindical

La plantilla de Tècnics Superiors a Laboratori del Departament del Clínic és insuficient, tant en serveis centrals com a Urgències. S’ha passat d’atendre 8.090.305 peticions (el 2022) a 8.975.999, actualment. La raó, la implantació dels nous protocols i rutes assistencials, com a diagnòstics de gammapaties monoclonals (renal, cardíaca, neurològica i dermatològiques), malalties autoimmunes (reumatològiques, celíaques…), cribratges hormonals de l’HTA i les rutes assistencials de la insuficiència cardíaca o la diabetis. A això cal afegir l’envelliment de la població i l’increment considerat de malalties oncològiques. Per contra, la plantilla de professionals no s’ha reforçat.

Part de la tasca que es realitza a Genètica s’ha externalitzat a un laboratori privat, amb la consegüent despesa sanitària. Actualment es remeten al voltant d’unes 30 proves. Pressupost que es podria destinar a la contractació de tècnics superiors.

Amb tot això seguim en espera de resoldre la figura de Coordinador Tècnic Superior. És un dels acords que es va signar a l’anterior legislatura, però que l’actual Conselleria no ha pres en consideració. L’equip de Marciano Gómez segueix posant “palets a la roda” en comptes d’aportar solucions i donar llum verda a aquests acords.

La direcció de l’Hospital Clínic de València ha decidit crear un torn de treball per habilitar les vesprades amb el mateix personal. D’aquesta manera, només d’un dia per l’altre, es queden sense analitzar al voltant de 300 mostres, ja que la plantilla no dóna l’abast. Des que governa el PP, les diferents direccions d’infermeria, econòmica i mèdica han augmentat en dues subdireccions cadascuna, en canvi diuen que no hi ha pressupost per als tècnics, que són les peces clau per poder solucionar aquesta situació.

A tall d’exemple, només al Centre de Salut de Rafelbunyol hi ha una espera d’un mes per donar cita per a analítica. Per aquest motiu, des d’Intersindical Salut exigim de manera urgent que s’augmente el nombre de tècnics superiors per tal de disminuir aquestes llistes. Amb la salut no s’hi juga.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.