Davant la crisi

El personal dels serveis socials treballa en condicions laborals precàries

INTERSINDICAL VALENCIANA-STAS, així ho ha manifestat en les seues al·legacions al Mapa de Decret dels Serveis Socials.

29 / 05 / 2020 | Intersindical

A pesar que la recent Llei, de febrer de 2019, dels Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana reconeix el caràcter de servei públic essencial i en el seu articulat diu que s’ha de promoure la qualitat en l’ocupació i l’estabilitat laboral de les persones professionals que treballen en els Serveis Socials, la realitat és que la majoria d’aquest personal està treballant amb contractes temporals o per programes amb data de caducitat.

Aquest sector altament feminitzat pateix una triple discriminació pels seus contractes temporals, per la bretxa salarial i per haver sigut els Serveis Socials i les seues treballadores considerades insignificants durant dècades.

La Generalitat, i en concret la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en els últims anys ha apostat fortament per uns Serveis Socials dignes i de qualitat, però no trobem en l’Esborrany del Decret del Mapa que s’hagen tingut en compte les condicions laborals de les seues treballadores, sent que moltes d’elles porten més de deu anys encadenant contractes i pendents sempre de la seua renovació i de la voluntat política. No tenen ni seguretat ni estabilitat en el seu treball. Elles no protesten, i la seua situació és crítica i precària, saben que no és just el que els ocorre, però no tenen un moment per a reivindicar els seus drets, el seu objectiu és ajudar a la població més necessitada i a això dediquen tot el seu temps i més ara que amb el COVID-19 ha augmentat la població en risc d’exclusió i és a elles a les quals els arribarà una allau de treball amb sol·licituds, informació i orientació. Elles són les que faran front a aquesta situació, amb pocs mitjans i poc reconeixement.

L’Administració valenciana no ha de mirar cap a un altre costat, aprofitar-se de la vocació i professionalitat de les treballadores i treballadors dels Serveis Socials és senzillament un abús. Un Treball digne i estable és el mínim que els podem oferir a aquestes treballadores essencials.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.