Mobilitzacions

Intersindical convoca el Personal d’Educació Especial i Infantil a dues jornades de vaga

Durant els últims vint anys, en parlar de personal educador d’educació infantil i educació especial, l’administració pública valenciana no ha estat aliena a les velles consignes de l’ideari capitalista: increment de la temporalitat, utilització abusiva de llocs a temps parcial, jornades semi-esclavistes, cessió d’amagat del personal a empreses privades…

29 / 05 / 2017 | Intersindical

Malauradament, el canvi de responsables al capdavant de la Conselleria d’Educació no ha suposat cap millora per a aquestes treballadores i treballadors. Tot al contrari.

Després d’haver perdut mitja legislatura garbellant aigua, al remat, s’ha posat de manifest la cosmovisió estratificada i piramidal de les relacions humanes i laborals subjacent en el discurs dels nostres responsables educatius, la qual cosa,  els converteix en aspirants al més que qüestionable privilegi de consumar el trànsit de la república de mestres que una vegada vam ser, a l’oligarquia de docents en què mai ens hauríem de convertir.

Tanmateix, aquest col·lectiu laboral, utilitzat com a laboratori per a experimentar noves fórmules d’explotació funcionarial, ha dit prou i s’ha posat dempeus per a despullar-se de l’estigma de la invisibilitat. Aquestes treballadores i treballadors de l’educació, plenament conscients de la seua responsabilitat educadora, s’han convertit en exemple d’un model de sindicalisme reivindicatiu que ultrapassa l’àmbit laboral per a posar l’accent en la reivindicació dels drets educatius bàsics del seu alumnat, la denúncia de l’abandó que pateixen les famílies i la necessitat de construir una escola inclusiva que done resposta a totes les necessitats educatives, on càpiga tot l’alumnat,  i on tot el personal puga treballar en unes condicions dignes.
 
En lluita des de final de curs passat, en una mobilització encapçalada per les Plataformes d’Alacant i València, davant l a nul·la voluntat, o capacitat, negociadora de l’administració que ha deixat passar una vegada més un altre curs escolar sense aportar cap solució efectiva, i amb la decisió inquebrantable d’arribar “fins al final”, amb la dignitat professional com a bandera han convocat dues jornades de vaga propers 31 de maig i 9 de juny per a exigir:

 • Ple reconeixement del caràcter educatiu del seu treball.
 • Integració de ple dret als equips interdisciplinaris que han d’atendre un alumnat divers des d’una escola inclusiva.
 • Equiparació a la distribució de jornada i calendari aplicable a la resta de professionals (docents) amb qui comparteixen intervenció educativa, alumnat i centre.
 • Adequació de la classificació i els complements retributius als nivell de responsabilitat que assumeixen.
 • Intervenció prioritària en prevenció i promoció de la salut laboral del col·lectiu.
 • Millora de les condicions laborals
Deixa un comentari


 • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
 • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
 • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
 • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
 • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
 • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.