Davant la crisi

Intersindical exigeix el manteniment de les reunions telemàtiques amb l’administració

25 / 06 / 2020 | Intersindical

Davant la convocatòria d’una reunió presencial per a negociar les condicions de treball del personal auxiliar del programa temporal aprovat per Resolució de la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública Presidenta de la AVSRE, amb data 8 de juny de 2020, Programa Platges-Pla de Contingència,  Intersindical Valenciana manifesta la seua total disconformitat amb aquesta convocatòria i qüestiona la necessitat i l’oportunitat d’abordar aquesta negociació de manera presencial.

D’acord amb el que estableix L’Acord del Consell de 19 de juny, al seu apartat 9é, de l’annex II, per a la recuperació de l’activitat de l’administració, “les reunions entre personal de diferents centres de treball se celebraran mitjançant audioconferència o videoconferència, i s’evitaran, en la mesura que siga possible, en aquests casos, les reunions presencials o que impliquen desplaçaments a una altra localitat. “

Aquesta organització sindical, tot i que ha manifestat la seua disconformitat amb el contingut de l’esmentat annex, per l’abrupta i temerària incorporació  presencial del 100% de la plantilla, considera d’una incoherència absoluta el fet que l’administració implemente una aplicació selectiva d’aquesta norma, aplicant el que estableix quant a la incorporació del personal i ignorant el que regula respecte a les reunions.

A més a més, optar de manera irresponsable per la presencia innecessària de qualsevol tipus de personal en els centres de treball, per al sindicat constitueix una temeritat i una negligència imperdonable respecte les mesures de prevenció, seguretat i salut en el treball, la qual tan sols serveix per a minvar l’efectivitat de les mesures de contenció de la Covid-19.

Cal dir que els motius d’urgència argumentats per l’administració per a justificar el format presencial, tan sols poden servir per a explicar com ho ha hagut de patir el personal tècnic que s’ha vist obligat a vehicular en dos dies una convocatòria anunciada, i compromesa,  per la consellera per a la setmana anterior, del 15 al 20 de juny.

Tot i reconèixer la importància de les qüestions a negociar en eixa reunió que la consellera havia compromès per a la setmana anterior, si l’administració no accedeix al requeriment del sindicat per a celebrar la reunió de manera telemàtica,  Intersindical Valenciana no participarà en la mateixa. 

I ho farem per coherència amb el posicionament i argumentari que hem defensat en tot aquest procés i   com que ara per ara hem de continuar convivint amb un patogen el qual, a hores d’ara no podem considerar controlat, aquesta organització sindical farà tot el que estiga a les seues mans per contribuir activament a minimitzar els riscs potencials i maximitzar la protecció i salvaguarda dels drets, tant laborals com de salut, de les treballadores i treballadors de l’administració, de les seues famílies i, per això mateix, del conjunt de la ciutadania valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.