Privatització dels serveis públics

Intersindical fa que la Justícia declare nul·les les declaracions d’impacte ambiental de Vaersa

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana ha declarat com a “via de fet” l’utilització espúria de encomanes de gestió de la conselleria de Medi Ambient a Vaersa. Això significa que en realitat eren les i els tècnics de Vaersa els qui fèien tot el treball de les declaracions d’impacte ambiental, suplantant el treball del personal funcionari.

Vaersa també ha estat denunciada al Tribunal de Comptes per la Junta de Personal de Serveis Centrals
Vaersa també ha estat denunciada al Tribunal de Comptes per la Junta de Personal de Serveis Centrals
15 / 06 / 2014 | Intersindical

Aquesta sentència ha estat possible per un recurs d’Intersindical Valenciana, en el que ha col·laborat una persona que ara està a CGT.

Aquesta sentència ha estat possible per un recurs d'Intersindical Valenciana

Podeu llegir la sentència al següent enllaç, i traure les vostres pròpies conclusions:
Sentència sobre via de fet en impacte ambiental
El fet és que centenars de declaracions d’impacte ambiental, des de grans obres públiques als més afamats PAIs dels gloriosos anys del boom immobiliari (per exemple, Sociópolis) estan sota el dubte de si podran ser anul·lats d’ofici seguint els criteris de la sentència.
Les declaracions que s’anul·len estan entre 2007 i 2009, però el mateix sistema Vaersa s’ha aplicat des de 2003, quan Rafael Blasco (¿de què ens sonarà eixe nom?) era el conseller de Medi Ambient, i fins ara mateix. Per tant, totes elles haurien de revisar-se d’ofici.
Li demanem al president Fabra que pose trellat i que:
A) No recórrega la sentència (cap recurs de cassació), perquè no té sentit allargar inútilment l’agonia
B) Ordene a la seua consellera (i coordinadora del PPCV) Isabel Bonig, titular d’Infraestructures i Medi Ambient, que cesse immediatament de realitzar les declaracions d’impacte ambiental amb el sistema esmentat.
C) Ordene a l’esmentada consellera Bonig que incoe expedient de revisió d’ofici de totes les declaracions d’impacte ambiental des d’almenys 2003, que anul·le totes aquelles aprovades sota el sistema Vaersa i que siguen novament redactades per personal funcionari de la conselleria.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.