Llengua

Intersindical i Escola Valenciana es reuneixen i acorden intensificar les seues relacions

La situació de la llengua i l’educació al País Valencià centra el contingut de la reunió

Membres d'Escola Valenciana i Intersindical durant la reunió
Membres d'Escola Valenciana i Intersindical durant la reunió
05 / 09 / 2018 | Intersindical

El nou president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, s’ha reunit amb membres d’Intersindical per presentar-se al sindicat i per establir els marcs de col·laboració entre les dues entitats en matèria lingüística i educativa.

Tant Intersindical com Escola Valenciana han destacat la bona trajectòria en les relacions mantingudes per les dues entitats i coincideixen en la necessitat d’aprofundir en aquestes i de fixar un calendari de reunions i d’actuacions conjuntes.

Ambdues organitzacions consideren necessari remarcar el valor del valencià com a eina de cohesió, inclusiva i vertebradora de la societat valenciana i del conjunt del territori, i critiquen l’ús partidista que fan algunes entitats contra la llengua per crear conflictes artificials.

Entre els temes que s’han tractat cal destacar la derogació de la LOMQE, l’establiment de la competència lingüística per al funcionariat, la necessitat d’una llei d’igualtat lingüística, la moratòria per al professorat interí sense capacitació lingüística en les comarques castellanoparlants o l’aplicació de la Llei de Plurilingüisme als centres educatius. Així mateix, s’ha parlat sobre els espais unitaris que comparteixen Intersindical i Escola Valenciana com ara la Plataforma per l’Ensenyament Públic, la Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià o Enllaçats per la Llengua.

Finalment, Escola Valenciana ha traslladat a Intersindical que donarà suport a la concentració convocada pel sindicat davant del TSJCV el 6 de setembre a les 11.00 h per expressar el rebuig a les sentències contràries al valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.