Intersindical Jove

Intersindical Jove dóna suport vaga estudiantil 3M

El Sindicat recolza la vaga estudiantil del 3 de març contra el masclisme i l’educació precària.

01 / 03 / 2016 | Intersindical

Des de la Intersindical Jove volem manifestar el nostre suport total a la vaga d’estudiants en defensa d’una educació pública, de qualitat i valenciana, així com per l’eliminació del masclisme en totes les seues manifestacions.

La reforma compta amb l’oposició de la comunitat educativa en general

El pla de Bolonya, posat en funcionament des del curs de 2009 havia estat, pensàvem, la culminació de la mercantilització de l’educació pública. Resulta que ara, però, la posada en funcionament del Reial Decret 43/2015, del 2 de febrer, modifica la modalitat actual (4+1) per convertir-la en el conegut 3+2. Un canvi que el model universitari actual, debilitat per l’ofegament econòmic a què l’han sotmès i sense la consolidació escaient, no està del tot preparat per a assumir.

Una reforma que compta amb l’oposició de la comunitat educativa en general i la universitària en particular, en tant que ha estat una decisió pressa de manera unilateral per part del govern central.

No és cap novetat, però, que el poder polític actue en contra de la qualitat de l’educació pública universitària: a la reforma del sistema de graus cal afegir la inestabilitat de les plantilles, tant del professorat amb vinculació permanent com no permanent, perquè no s’implementen els recursos per a afavorir la promoció del personal acreditat i, a més a més, es fa un ús abusiu de la figura del professorat associat conduint, clarament, a la precarització del professorat.
En definitiva, tot es resumeix en una qüestió de model econòmic i polític que perverteix i repercuteix, directament, en el dret d’accedir a una educació pública i de qualitat. Aquesta anomalia repercutirà, d’ací a un temps no molt llunyà, en la qualitat general de la societat, ja que la Universitat és un dels focus de transferència de coneixement més important

Si l’entramat universitari és generador de pensament i d’actitud crítica, també ho ha de ser de recomposició del model social pel que fa a la igualtat entre homes i dones. Cal acabar amb el model patriarcal arrelat en la societat, però també en les universitats. Si la precarietat és una qüestió generalitzada encara té una major incidència en les dones, les quals hem de fer un sobreesforç per demostrar la nostra vàlua professional i situar-nos laboralment: una de les diverses cares del masclisme. 

Per totes les qüestions que acabem de comentar, des de la Intersindical Jove volem mostrar el nostre absolut recolzament a la vaga del 3 de març amb el convenciment que la lluita estudiantil és un dels motors de canvi social més potent.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.