Privatització dels serveis públics

Intersindical acusa a Sanitat de doblegar-se als interessos privats

Fabra va anunciar ahir mesures per a controlar i reduir la despesa sanitària el 2013.

26 / 09 / 2012 | Intersindical

El sindicat considera que, per coherència, el Conseller deuria presentar la dimissió immediata i irrevocable, per faltar a la seua paraula quan afirmava que el personal sempre dependria de la Conselleria de Sanitat.

Les empreses dicten la política sanitària del Consell

L’anunci fet ahir pel President de la Generalitat a les Corts, sobre les mesures a aplicar en institucions sanitàries per controlar i reduir la despesa en 2013, demostren que la política sanitària no la controla el Consell, si no les empreses que estan interessades en fer-se amb la gestió dels fons públics destinats a l’atenció sanitària.

La iniciativa del Conseller de Sanitat, Luís Rosado, d’instaurar un nou model de gestió als centres sanitaris, la gestió compartida, per la qual empreses privades es farien càrrec de la gestió de tots els serveis que no foren estrictament sanitaris, a canvi de l’avançament d’un cànon de 360 milions d’euros pels anys 2013 i 2014, ha fracassat estrepitosament.

Des de Intersindical Salut mai s’ha vist aquest projecte de forma favorable, perquè suposa avançar en el procés de privatització i desmantellament de la sanitat pública, parcel·lant la gestió d’àrees assistencials, encara que aquestes no tinguen un contingut estrictament sanitari. També suposava supeditar les decisions de la direcció mèdica als interessos de les empreses gestores per reduir despeses i incrementar el marge de beneficis i, a la vista dels resultats als departaments amb gestió privada, una amenaça al manteniment de la qualitat de l’atenció sanitària i dels drets dels usuaris i usuàries.

Malgrat ser un projecte rebutjat per professionals i usuaris i usuàries, i malgrat els entrebancs jurídics de la seua aplicació; el Conseller, lluny de retirar-lo, accepta les dures condicions posades per les empreses interessades en l’adjudicació del concurs, renunciant al cànon i incloent la gestió del personal no sanitari. Tot i que fins el moment havia manifestat reiteradament que el personal sempre tindria una dependència de la Conselleria de Sanitat.

Uns fets que demostren la debilitat de les administracions públiques a l’hora de negociar, en el diàleg competitiu, les condicions del tècniques i administratives del concurs o, possiblement, el nul interès per mantenir un sistema sanitari públic i de qualitat.

Intersindical Salut rebutja, amb més força si cal, els canvis introduïts en la proposta perquè entén que aprofundeixen molt més en la fractura del sistema sanitari, segregant al personal no sanitari; un personal que és fonamental pel correcte desenvolupament del procés assistencial. A més a més, suposarà una pèrdua de drets laborals per aquest col·lectiu.

El sindicat, exigeix al Conseller que es mantinga fidel a les seues declaracions sobre la dependència orgànica del personal de les institucions sanitàries, prioritze els interessos generals no accedint al xantatge dels interessos privats i, per últim, si no és capaç de mantenir les seues promeses que presente la dimissió immediata.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.