Privatització dels serveis públics

Intersindical Salut exigeix la retirada de la concessió de l’Hospital de Manises

L’anunci de Sanitas de demanar 76 milions d’euros a la Conselleria, a més de l’ampliació dels terminis i contingut de la concessió és una demostració d’ambició sense límits i la prova fefaent del fracàs de la seua gestió.

21 / 12 / 2012 | Intersindical

Sanitas, l’empresa que gestiona la concessió de l’Hospital de Manises i que fa poc més d’un mes comprava a Ribera Salut la seua participació en la unió temporal d’empreses, anuncia un forat en les finances de l’hospital de 76 milions d’euros. Segons manifesten, aquesta desviació a les finances és deguda a una disminució dels ingressos respecte de la previsió inicial, major despesa en la facturació d’intercentres i l’endarreriment del pagament de la càpita per part de la Conselleria.

Al sindicat, pensem que alguna cosa no està clara, quan Sanitas, coneixent el balanç econòmic de l’hospital, compra la seua participació a Ribera Salut i acte seguit fa públic un desviament negatiu de setanta-sis milions d’euros. Suposem que alguna cosa sabran més que nosaltres, per atrevir-se a prendre la decisió de comprar una runa.

Centrant-nos ja en la qüestió sanitària, l’empresa, lluny de reconèixer el seu fracàs i renunciar a la concessió de la gestió de l’hospital, exigeix un rescat a la Conselleria de 76 milions d’euros, així com una revisió a l’alça de la càpita, del període de la concessió, de l’àmbit territorial per incrementar el nombre de targetes adscrites i una reducció de les taxes per l’ús de les instal·lacions, entre altres qüestions.

Per a Intersindical salut aquests fets demostren el fracàs i la gran mentida del missatge interessat, que des dels diferents governs del Partit Popular i de determinats sectors econòmics es difon constantment, per inculcar la idea que la sanitat pública de gestió directa no és sostenible i que cal una suposada col·laboració públic-privada.

Ara ja sabem quant dóna de si aquesta col·laboració. Tant en el cas d’Alzira com el de Manises, les empreses concessionàries, no sols, no han estat capaces de gestionar la sanitat amb el recursos que s’havien pactat, sinó que, a la fi, són les administracions públiques les que, amb diners de tots i totes, han de garantir el seu negoci amb un rescat. En llenguatge clar i ras, la jugada és redona: no compleixen els terminis de la concessió, fan xantatge a les administracions, s’emporten un suculent mos i, a més a més, continuen com a titulars del servei sanitari. Menys vergonya és impossible.

Des d’Intersindical Salut exigim acabar amb aquesta farsa. Estem farts i fartes que, en moments de profunda crisi social, es detraguen recursos públics de serveis socials bàsics per a garantir els beneficis de bancs i empreses sense escrúpols. Pensem que aquesta situació és intolerable i, per tant, exigim la recuperació de l’Hospital de Manises per a la gestió pública; perquè, com ja sabíem, i com ha quedat demostrat, la gestió privada de la sanitat és més cara i de menys qualitat. És, en definitiva, una estafa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.