9 d’octubre

Intersindical Valencia insta a participar en la manifestació del 9 d’octubre a València

La Comissió 9 d’Octubre, formada per entitats, sindicats i partits, convoca la tradicional manifestació del 9 d’Octubre, que aquest dissabte eixirà de la plaça de sant Agustí de València a les 18 hores.

08 / 10 / 2021 | Intersindical

La Comissió vol que la manifestació servisca per a rebutjar l’auge de les tendències recentralitzadores per part de les forces polítiques de l’Estat espanyol, tant pel que fa a la negativa a considerar qualsevol reforma territorial i financera, com a les formes, cada vegada més agressives i excloents. En aquest sentit, hem de destacar, en primer lloc, els següents fets:

a. La persistent negativa a presentar una proposta de finançament just que pose fi a la discriminació econòmica que pateix el poble valencià, la qual cosa afecta al benestar del conjunt de valencianes i valencians.

b. La judicialització de molts dels acords del Consell, particularment els referents als drets lingüístics i a l’oficialitat del valencià, que és constantment compromesa i rebaixada en la seua aplicació per sentències judicials.

c. L’agressió que de fet ha patit l’autogovern del poble valencià amb la centralització de moltes decisions aprofitant la situació d’emergència creada a causa de la pandèmia de Covid-19.
d. La presentació d’un projecte de llei de l’audiovisual que discrimina la llengua catalana i totes les llengües de l’Estat amb excepció del castellà.

En segon lloc, en allò referent a política lingüística i cultural, hem de recordar que continua pendent la fi de la censura de TV3 al País Valencià (imposada pels darrers governs del PP) i l’entrada formal i de ple dret en l’Institut Ramon Llull, com a instrument de projecció internacional de la nostra cultura. En conseqüència, la comissió ha demanat al president Ximo Puig que sense més retard signe els corresponents convenis perquè es puga assolir la reciprocitat d’À Punt, TV3 i IB3, i l’entrada en l’Institut Ramon Llull.  Ambdós qüestions depenen exclusivament de la decisió del president, i no té cap justificació un retard de 6 anys en dos temes tan importants.

En tercer lloc, la comissió ha anunciat la pròxima obertura de judici oral als agressors a la manifestació del 9 d’Octubre de 2017, on l’acusació popular és exercida per la Comissió 9 d’Octubre i està formada per les associacions Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Cívica Tirant lo Blanc, Ca Revolta, Federació d’Escola Valenciana, Plataforma pel Dret a Decidir, Plataforma per la Llengua i Societat Coral El Micalet; els sindicats CCOO-PV i Intersindical Valenciana; i els partits Compromís, ERPV, EUPV, Podem i PSPV-PSOE.

Per últim, no podem deixar de fer una referència al procés de recuperació de la sindèmia provocada per la covid-19. Des d’Intersindical Valenciana entenem que s’ha treballat i hem de continuar treballant per una recuperació que esdevinga en una veritable transformació social per tal d’impedir que la crisi la tornem a pagar els de sempre alhora que exigim que també s’avance en els nostres drets laborals, socials, econòmics i nacionals.  Per a nosaltres una recuperació sense transformació suposaria tornar a la situació anterior a la pandèmia, caracteritzada per la precarietat, les desigualtats i l’exclusió, així com l’espoli de territoris com el nostre.

Intersindical Valenciana creu que tenim un País per fer i en aquesta tasca les valencianes i valencians necessitem avançar amb millores socials i laborals. I, és per això que calen polítiques públiques valencianes, valentes i decidides al servei de la majoria de la societat. Nosaltres sabem el que volem i sabem com fer-ho; sols necessitem decidir a casa nostra les polítiques adequades i decidir sobre totes les matèries laborals, socials, econòmiques i nacionals.
No hi ha dubte que és temps d’avançar en el nostre autogovern assumint noves responsabilitats i competències que ens servisquen per fer un País Valencià més lliure i igualitari.
Ja toca guanyar drets i llibertats. I eixe és l’esperit que ens anima a participar en la manifestació del 9 d’octubre i en la lluita que ens espera




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.