Privatització dels serveis públics

Intersindical Valenciana amb les mobilitzacions per la defensa de la sanitat pública a Madrid

04 / 12 / 2012 | Intersindical

El Partit Popular és el mateix allà on governa, amb independència dels territoris. A la Comunitat de Madrid, de la mà neoliberal d’Esperanza Aguirre, hem vist com en pocs anys s’han multiplicat, de forma poc sostenible, un nombre elevat de nous hospitals. Nous hospitals que en el seu dia serviren com a reclam electoral, però que amb el pas del temps hem vist com amagaven una bona dosi de verí.

Eren hospitals de la xarxa pública, però de gestió privada compartida, de forma que les empreses concessionàries aportaven el capital per a la seua construcció i com a compensació gestionaven la prestació assistencial en totes les seues vessants, excepte el personal sanitari en sentit estricte, rebent anualment un quantitat per habitant i any dels fons públics per assegurar l’atenció sanitària i per recuperar la inversió realitzada en la construcció i posada en funcionament.

Ara, a pocs anys de la seua inauguració, es dóna una passa més en el procés de privatització de la sanitat publica i aquests mateixos hospitals pretenen ser reconvertits en centres de gestió privada en la seua totalitat, com el model Alzira.

Davant aquesta agressió hem vist com treballadors i treballadores de la sanitat pública han iniciat una potent mobilització en defensa del serveis públics i de l’ocupació pública; una mobilització que, a més, està sent recolzada per una part important de la societat, que, a poc a poc, va obrint els ulls davant el segrest mantingut i reiterat del seu dret a la salut.

Des del de la Intersindical Valenciana volem fer palès el nostre suport a totes les mobilitzacions que tinguen com objectiu la defensa dels serveis públics, de la sanitat pública i, en particular, les que estan portant-se endavant a la Comunitat de Madrid. Volem, així mateix, fer arribar la nostra solidaritat i la més absoluta condemna de les polítiques depredadores de la sanitat pública, al mateix temps que fem una crida perquè aquesta lluita s’estenga als diferents territoris, inclòs el País Valencià. Com hem dit al començament, el Partit Popular és el mateix allà on governa i el nostre país no n’és una excepció.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.