Davant la crisi

Intersindical Valenciana, CCOO i UGT acorden una campanya en defensa dels serveis públics

Els tres sindicats es mostren contraris a les retallades que els governs valencià i espanyol estan realitzant en les administracions públiques.

Reunió de CCOO, UGT i INtersindical per a acordar la campanya de defensa dels serveis públics.
Reunió de CCOO, UGT i INtersindical per a acordar la campanya de defensa dels serveis públics.
17 / 11 / 2011 | Intersindical

Per oposar-se a aquestes han convocat diverses mobilitzacions. Les primeres tindran lloc la propera setmana, entre els dies 21 i 25 de novembre, amb concentracions en els centres de treball de sectors com educació, justícia, transport públic, sanitat o administració del consell.

Les polítiques de consolidació fiscal i de reducció del dèficit basades en la contenció de la despesa que apliquen els governs europeus, juntament a les orientades a poder pagar un deute públic asfixiant, no alenteixen la recuperació de l’economia i la generació d’ocupació. Les polítiques i inversions públiques són necessàries per eixir de la crisi perquè invertir en serveis públics és invertir en renda i en valor i desenvolupament de les persones.
Una justícia i una sanitat pública, gratuïta i universal és garantia de dret i de qualitat de vida. Els governs han de garantir el dret a la tutela judicial efectiva i a l’assistència sanitària de tots els ciutadans i les ciutadanes. Una educació pública i de qualitat és un dret fonamental que senta les bases el progrés econòmic i social d’un país. Destinar recursos a l’educació pública no és una despesa supèrflua i innecessària, és una inversió de futur. Els sistemes de protecció social garanteixen el benestar de les persones més desfavorides i satisfan les seues necessitats més bàsiques sobre el principi de la universalitat de drets i la igualtat d’accés.
És necessari que els governs reconeguen el fracàs estrepitós de les seues polítiques orientades exclusivament cap a la reducció de la despesa que aguditzen la crisi i que afecten la qualitat dels serveis públics, garantia de la igualtat i de la cohesió social, i que avancen cap a un model tributari solidari i progressiu que permeta incrementar els ingressos públics i que perseguisca el frau fiscal. Perquè el desequilibri fiscal és injustícia social.
No podem consentir que la crisi servisca d’excusa per desmantellar l’estat del benestar. Les polítiques d’ajust del governs espanyol i valencià estan provocant la destrucció sistemàtica d’ocupació en les administracions, mitjançant l’amortització de places, la no renovació de contractes i nomenaments interins, acomiadaments del personal laboral i privatitzacions de serveis públics. Els pressupostos de la Generalitat Valenciana aprofundeixen en la política contrària als serveis públics. A més, s’estan retallant drets laborals, alhora que es redueix el salari de les empleades i els empleats públics i es vulneren els acords aconseguits, tot i que la negociació col·lectiva és un dret fonamental reconegut en la Constitució espanyola.Unes condicions de treball dignes de les empleades i els empleats públics garanteixen la qualitat i eficiència dels serveis que presten i els donen el valor que es mereixen, doncs dignifiquen i professionalitzen el treball dels empleats i les empleades públics.
Per tenir unes administracions àgils, eficients, que presten serveis de qualitat a la ciutadania, és necessari avançar cap a la formació i qualificació dels empleats i les empleades públics, la carrera professional, la conciliació de la vida laboral i personal, és a dir cap a unes condicions de treball més dignes.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.