Mobilitzacions

Intersindical Valenciana, CCOO, UGT i CSIF convoquen vaga indefinida en les ITV

Les parades començaran el proper dilluns 2 d’octubre. El Sindicat considera inacceptable la manca de diàleg de l’Administració i l’incompliment de l’acord d’equiparació salarial.

Estació ITV de Catarroja
Estació ITV de Catarroja
28 / 09 / 2023 | Intersindical

Després que l’Administració assumira la gestió de les ITV, es va arribar a un acord entre els sindicats i l’empresa per equiparar els salaris de les plantilles de les diferents estacions, ja que hi havia una gran disparitat de sous i de condicions laborals. L’acord s’havia d’aplicar a partir del mes de juny del 2023. Malauradament, amb el canvi de govern, la nova consellera d’Indústria l’ha qüestionat i l’ha qualificat d’il·legal, fet que ha provocat indignació entre els sindicats i la plantilla afectada. Cal destacar, a més, que en cap moment la Conselleria ha atés cap de les demandes de reunió per part de la mesa negociadora durant tot aquest temps per aclarir la situació.

L’acord d’equiparació salarial era el primer pas per abordar un conveni únic que donarà cobertura a tota la plantilla, que encara depén de 8 convenis diferents. Aquesta negociació està totalment paralitzada i no hi ha voluntat política perquè es convoque cap reunió per abordar les condicions laborals que afecten unes mil famílies.

Existeix una diferència salarial, depenent del conveni que s’hi aplique, de vora un 50% entre personal de la mateixa categoria. Amb l’acord signat, en 2026 es quedaria equiparat.

Per aquests motius, Intersindical Valenciana, CCOO, UGT i CSIF han decidit convocar una vaga indefinida en les ITV a partir del pròxim 2 d’octubre.

Pel que fa a les declaracions de la consellera d’Indústria Nuria Montes, que qüestiona la legalitat de l’acord d’equiparació salarial, entenem que l’acord posterior de borses de treball, també hauria de considerar-se il·legal, segons el mateix criteri. Però no ha sigut així.

En el posterior TAL (Tribunal d’Arbitratge Laboral) celebrat ahir 27 de setembre, els nous responsables de l’empresa no varen acudir i varen enviar el Director General, ara en funcions, qui únicament va llegir un correu de la nova direcció. Aquest correu demanava la suspensió de les mobilitzacions programades fins que el nou consell d’administració conega tots el documents necessaris per a conformar una posició sobre l’assumpte. El correu també arreplegava el compromís de convocar una nova reunió de negociació en el termini de un mes.

Intersindical considera inacceptable la situació i exigeix a la Conselleria l’aplicació immediata de l’acord i la convocatòria de les corresponents meses de negociació per a tractar les condicions del nou conveni. Mentrestant es manté la vaga indefinida en les ITV convocada a partir del 2 d’octubre. Des del Sindicat fem una crida al personal per a secundar-la massivament.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.