Davant la crisi

Intersindical Valenciana, contrària a la congelació del salari mínim

Intersindical Valenciana considera que la mesura del Govern espanyol de congelar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) per 2012 suposarà empobrir a milions de persones en el conjunt de l’estat i centenars de milers en el País Valencià.

29 / 12 / 2011 | Intersindical

La congelació del SMI que es fixa en 641,4 euros bruts al mes afectarà a les rendes més baixes, als salaris i a les prestacions socials en ser una referència bàsica de la negociació col·lectiva i de nombrosos indicadors econòmics. El nou govern ha atacat directament a la majoria de la població en congelar per primera vegada el SMI.

Per a Intersindical Valenciana, la congelació del SMI no reduirà ni el dèficit públic ni reactivarà l’economia sols suposarà un nou retall en els drets econòmics de les persones treballadores. Un retall que es veurà agreujat per les previsions d’augment de l’IPC per 2012 i per la pèrdua de poder adquisitiu del salaris en els darrers anys. L’IPC ha augmentat tres voltes més que els salaris en els darrers 10 anys.
Intersindical Valencia a considera que calen altres mesures com el control del frau fiscal, acabar amb l’economia submergida o una reforma fiscal progressiva que permeten recaptar nous ingressos i no continuar amb mesures que suposen un espoli a la classe treballadora.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.