Davant la crisi

Intersindical Valenciana demanarà més negociació col·lectiva a la consellera Bravo en el procés de normalització

El Sindicat es reuneix demà amb la consellera de Justícia i Funció Pública per rebre informació sobre el procés de tornada a la normalitat en l’àmbit de personal de la Generalitat

27 / 04 / 2020 | Intersindical

En primer lloc, des del Sindicat considerem un fet digne de consideració, que la iniciativa de la reunió haja sorgit de la mateixa consellera. Especialment, després d’haver passat més de sis mesos de la darrera reunió, a pesar d’haver-li demanat formalment una reunió en diverses ocasions. Per aquesta raó se li plantejarà a Bravo que recupere la dinàmica de negociació col·lectiva en els àmbits de les diferents meses de negociació generals i sectorials i els comitès d’empresa. Entenem que el procés de tornada a la normalitat en l’activitat dels diferents sectors de la Generalitat, ha de ser fruit d’un consens entre l’Administració i els representants dels treballadors i treballadores i no a colp de decret.

Una vegada passada la primera embranzida de l’epidèmia de la covid-19, la urgència en la presa de decisions no és una prioritat. I per tant, ja no estan justificades les reunions bilaterals de caire exclusivament informatiu. Sinó que hi ha temps per programar les reunions que siguen necessàries dels òrgans de negociació, per fer efectiva la reincorporació escalonada i ordenada del personal als seus llocs de treball, sempre i quan es donen les garanties sanitàries pertinents per garantir la seua salut.

És per això, per protegir la salut de les empleades i els empleats públics i les seues condicions laborals que, per part d’Intersindical Valenciana, considerem imprescindible que es convoquen amb urgència les diferents meses de negociació per poder arribar a acords que, combinant la prudència a l’interès general, planifiquen un calendari d’incorporació progressiva que facilite la normalització de les administracions públiques autonòmiques per a benefici dels valencians i valencianes.

No obstant, des del sindicat entenem que aquesta tornada a la normalitat no ha ser a canvi d’exposar innecessàriament el personal al contagi per covid-19, ni tampoc a costa de retallar les seues condicions laborals. Per a la consellera ha de ser prioritari garantir la màxima protecció de les treballadores i els treballadors mantenint i promovent el teletreball mentre no es declare superada la pandèmia. I en aquells casos en que siga imprescindible la presencia física pel desenvolupament de les tasques ordinàries de l’administració, que es faça respectant les recomanacions de seguretat i amb els equips de protecció individual adients a les circumstàncies concretes de cada lloc de treball.

D’altra banda, també insistirem en que aquesta reincorporació ha de ser respectant les condicions laborals prèvies a la declaració de l’estat d’alarma i sense reduccions de plantilles. És més, volem un compromís explícit que es mantindran a llarg termini en un futur, així com que es respectaran els compromisos pactats prèviament, relatius a condicions laborals, per evitar la temptació de caure en polítiques ja conegudes de reducció de la despesa pública en detriment dels serveis públics i del personal.



Comentaris
Rosa Moragues
29 / 04 / 2020 - 11:53

Bon dia; pot ser que siga l’efecte de la foto, pero dona la impresió que en eixa reunió no es manté la distància de seguretat entre els assistents.
Si així fora no seria un bon eixemple per demanar l’ aplicació d’aquest tipus de mesures i tampoc de difondre-les.


Intersindical Valenciana
04 / 05 / 2020 - 10:53

la fotografia és d’arxiu, no és actual.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.