Llengua

Intersindical Valenciana discrepa de la sentència del TSJCV sobre el Decret usos lingüístics

18 / 07 / 2018 | Intersindical

El Sindicat qualifica de polític el pronunciament del tribunal

Intersindical Valenciana, únic sindicat que ha defensat jurídicament davant dels tribunals la legalitat del Decret de la Generalitat Valenciana que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat, en un primera valoració, discrepa de manera rotunda i no comparteix la sentència 319/18 del TSJCV. El Sindicat la considera que el pronunciament del tribunal, com ha passat en altres ocasions, com ara el decret de plurilingüisme i en moltes altres normes que afecten a l’ús o l’ensenyament del valencià, té un fort component polític.

El sindicat considera que la sentència dictada anul·la de manera discrecional alguns articles del decret i ho fa suposadament amb arguments de legalitat, però la realitat és que el TSJCV hi actua més aviat com de poder executiu i legislatiu que no de judicial. En cap cas, el Decret és contradictori ni amb l’Estatut d’Autonomia ni amb la Llei d’ús i ensenyament del valencià. 

Per això, Intersindical Valenciana ha posat en mans del seus serveis jurídics la sentència del TSJCV per estudiar la possibilitat de recórrer-la.

Finalment, Intersindical Valenciana critica, molt durament, els partits i entitats, com ara el PP, que utilitzen la llengua com un element de divisió de la societat valenciana per intentar aconseguir un grapat de vots en compte de treballar per la plena igualtat lingüística, la cohesió i la vertebració de la societat valenciana i per donar compliment a les normes estatals i internacionals que ha subscrit l’estat espanyol, com la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries a la qual es va adherir el govern espanyol presidit per José María Aznar i que va entrar en vigor l’1 d’agost de 2001.

Intersindical Valenciana continuarà lluitant davant els tribunals de justícia i davant de qualsevol altra instància per assolir la igualtat lingüística de totes les valencianes i els valencians.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.