Mobilitzacions

Intersindical Valenciana dona suport a la mobilització en defensa de salaris, pensions, sanitat i serveis públics

El pròxim 15 d’octubre tindrà lloc una gran manifestació a Madrid

11 / 10 / 2022 | Intersindical

El moviment pensionista, el sindicalisme de classe combatiu i nombrosos moviments socials han convocat una mobilització per a defensar els salaris, les pensions, el treball digne i els serveis públics. Aquesta no serà ni la primera ni l’última acció convocada per a reivindicar els drets de les treballadores i treballadors davant les crisis que patim. En els últims mesos hem participat, al costat d’altres organitzacions de pensionistes, sindicals i socials, en les mobilitzacions convocades en els diferents territoris de l’Estat espanyol i el dia 15 d’octubre també ho farem.

Les mobilitzacions van més enllà de les reivindicacions dels pensionistes. Aquestes es dirigeixen al conjunt de la classe treballadora, qualsevol que siga la seua circumstància laboral. La situació que travessem en aquest moment milions de persones és idèntic, per això és necessària una resposta transversal, unitària i conjunta com la del 15 d’octubre. A aquesta acció estan convocades, a més de les persones pensionistes, les treballadores i treballadors en actiu, els col·lectius precaritzats, els que pateixen la pobresa i les desigualtats i tota la gent que treballa i lluita per defensar els drets laborals, socials i econòmics que pretenen arrabassar-nos.

Les organitzacions convocants, també la Intersindical Valenciana, exigeixen augmentar els salaris i pensions segons l’IPC real, acabar amb la bretxa de gènere, garantir un treball digne i estable enfront de la precarietat laboral, realitzar una auditoria pública de la Seguretat Social, posar fi a les retallades i a la privatització del sector públic, defensar la sanitat i els serveis públics, derogar la Llei Mordassa i garantir els drets socials com l’habitatge, la dependència, l’educació i la salut. És a dir, es tracta d’impedir que les crisis les tornem a pagar les de sempre i avançar cap a la transformació social.

La lluita per aconseguir aquestes reivindicacions ens interpel·la a totes i tots. La mobilització social i laboral és el camí per a fer front a l’efecte de les crisis i polítiques neoliberals. És necessari prioritzar en l’agenda política les necessitats reals de la gent. Les mesures dels governs han d’anar molt més allà. Si no és així, les nostres condicions de vida continuaran empitjorant, la pobresa i les desigualtats socials i territorials augmentaran i es condicionarà greument la vida i el futur de milions de persones, especialment les més vulnerables. Per això, per al Sindicat, la mobilització convocada per al 15 d’octubre és necessària per a pressionar als governs i les patronals. Una mobilització que no és un acte aïllat sinó que tindrà continuïtat al llarg dels pròxims mesos amb les mobilitzacions previstes pel moviment pensionista, el sindicalisme de classe alternatiu i els moviments socials.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.