Mobilitzacions

Intersindical Valenciana dona suport als centres amb manca de transport escolar

Intersindical Valenciana, mitjançant representants de STEPV i STAS-Intersindical, han acompanyat aquest matí a les famílies afectades convocades per FAMPA València a la concentració en la Conselleria d’Educació

Un moment de la concentració d'aquest matí
Un moment de la concentració d'aquest matí
21 / 09 / 2023 | Intersindical

La manca de servei de transport escolar de diversos centres educatius, ordinaris i d’educació especial, a València ha marcat l’inici del curs escolar. La Conselleria ha informat que s’està solucionant a poc a poc però encara manquen autobusos o hi ha serveis deficients, no adaptats o incomplets, segons han denunciat les famílies aquest matí, durant la concentració de protesta en la Conselleria d’Educació.

Així ho han denunciat pares i mares de centres com els col·legis d’educació especial Ruiz Jiménez i Rosa Llácer de València, el Mesquita de Xàtiva, la Unión de Torrent, o l’IES Enrique Tierno Galván de Montcada, entre d’altres.
Durant la concentració ha fet acte de presència el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, el Secretari Autonòmic, Daniel McEvoy i el Director General de Centres, Jorge Cabo, que han explicat a les famílies les gestions que s’estan fent des de la Conselleria per a solucionar la problemàtica del transport escolar. Tanmateix, no han pogut donar una resposta concreta davant les peticions de les famílies perquè aquestes solucions siguen immediates, efectives i permanents, ja que encara hi ha molts problemes que no s’han resolt.
El conflicte va arrancar perquè la nova companyia que gestiona determinades línies i rutes, Monbús de Galícia, no està complint amb el contracte i va deixar sense servei de transport escolar més d’una desena de centres a València ciutat i localitats del voltant.
Intersindical Valenciana se solidaritza amb les famílies i exigeix a la Conselleria que actue de manera urgent per oferir el servei de transport escolar amb totes les garanties que necessiten els xiquets i xiquetes, especialment l’alumnat dels centres d’educació especial que necessiten un transport adaptat.

Representants d’STEPV i STAS (Intersindical Valenciana) en la concentració:

El Conseller d’Educació atenent les famílies concentrades:




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.